Friday, February 06, 2009

Türkel Minibaş'ı kaybettik


06 Şubat 2009, Cuma

Gayrettepe’deki Metropolitan Florence Nightingale Hastanesi’nde bir süredir mide kanseri tedavisi gören Prof. Dr. Türkel Minibaş, bugün 10.30 sularında yaşamını yitirdi. Prof. Dr. Türkel Minibaş için ilk tören yarın saat 10.00’da İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenecek.

Minibaş, Fatih Cami'nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Balıkesir'in Ayvalık ilçesine götürülerek Alibey Adası'nda (Cunda Adası) babasının yanına defnedilecek.

Mustafa TAN:

"Acımız Büyük,
Ülkemiz ve Zeytinciliğimize aydınlık fikirleri ile ışık saçmış, yol göstermiş, çok sevgili arkadaşımız, dostumuz, yol arkadaşımız Onurlu ve Örnek İnsan Prof. Dr. Türkel Minibaş’ı maalesef yakalanmış olduğu amansız hastalık bizlerden kopardı.

Unutulmamalı ki O ve fikirleri ve daima özgürlük saçan mavi gözlerinde ki anlam ve bilgelik, Kutsal Zeytin Ağacının Gölgesinde ve yüce sevgisiyle yüreğimizin bir köşesinde sonsuza dek huzur içinde yaşayacak ve onu hatırlayanlara ışık saçmaya ilelebet devam edecek.

Türkel’ e Allah’ tan rahmet, Kederli Ailesine başsağlığı dilerim.Başımız sağ olsun."


Murat Narin :

"Birçoğumuzun yakından tanıdığı, ülkemiz ve dünya ekonomisi ile ilgili yaşamı boyunca ışığını üretenlerden yana yaymış, ülkemiz zeytinciliği için verdiği emekleri yakından bildiğimiz, aydınlık insan

Prof.Dr. TÜRKEL MİNİBAŞ bu sabah yaşama veda etti. Uzun süredir mücadele ettiği hastalığı onu en verimli çağında,genç yaşında aramızdan ayırdı..

Hastalığı ortaya çıkıp ameliyat olmuş ve kısa bir süre sonra, ağır ameliyatın arkasından,dinlenmeden çalışmaya başlamıştı. Ülkemiz zeytinciliğinin gelişme potansiyeli, zeytin dikilebilir 12 milyon hektar alanın ağaçlandırılması, ortaya çıkacak potansiyelin makro ekonomik sonuçları vb. planlamalarının yapılması ve bunun uygulamaya geçirilmek üzere kapsamlı bir çalışma yapmak üzere ön çalışmalara başlamıştık.

Sevgili Türkel hocanın yaşamının son dönemlerinde ölümsüz ağaç için çalışma kararını tamamlamasına hastalığı fırsat vermedi. Ama biliyorum ki o bize önemli başlıkları verdi,ve bu projeyi tamamlamak onun ruhunu mutlu edecek..

Onun için söylenecek çok ama çok şey var,şimdi söyleyemediğim.

O zeytin ağaçlarının ölümsüzlüğünde yaşayacak..

Işıklar içinde yat sevgili Türkel.."


Ali Ekber Yıldırım :

"Aynı panellerin, toplantıların konuşmacısı olduğumuz, görüşlerimizin ve yazılarımızın çok sıkça çakıştığı Türkel Hoca’dan çok şey öğrendik.
Ayvalık Zeytin Hasat Günlerinde zeytin toplayan kadınlarla objektifimize gülümseyen Türkel Hoca’yı yüzünden hiç eksilmeyen o gülümsemesi ile hep hatırlayacağız.
Zeytin, tütün, Tekel’ in özelleştirilmesi ve tarıma ilişkin diğer konulardaki yazıları ile “çiftçi dostu” olan Prof. Dr. Türkel Minibaş’ı saygıyla anıyoruz."

No comments: