Akdenizli olununca zeytinle aşk başlıyor zaten. Zeytinsiz kahvaltı, zeytinyağlısız yemek olmuyor. Sadece yemek mi güzel olan? Ya kültürü!... Bu blog, aşkımız zeytin ve zeytinyağı ile bilgileri sizinle paylaşmak arzumuzdan doğdu. Koray & Hakkı Yazıcı e-posta : mhyazici@gmail.com
Tuesday, September 02, 2008
ANNEMMUTFAKTA.TV DE İFTARA BUYURUN!
2006 yılının ramazan ayında "sanal alemde" ilk canlı yayınını gerçekleştiren ve Türkiye' de internet üzerinden yayın yapan ilk yemek televizyonu olan annemmutfakta.tv, bu yıl ramazan ayında internetten yemek programıyla yayında olacak.
Ramazan ayı içerisinde izleyenlerine, eski ramazanları anımsatacak tatta bir program hazırladıklarını müjdeleyen halk mutfağı araştırmacısı Hülya Erol, "Ramazan ayının her günü izleyenlerimiz ile buluşacağız. Ramazan ayı boyunca her gün internette izleyenlerimizin sorularını yanıtlamaya çalışacağım. Onları bol sohbetli, her gün farklı bir yemeğin hikayesini öğrenebilecekleri bir yayın akışı bekliyor." dedi. İlk canlı yayınlarını da 2 sene önce ramazan ayında gerçekleştirdiklerini hatırlatan Erol, "İlk canlı yayınımızı 2006 yılında, yine ramazan ayında gerçekleştirdik. Bu bakımdan ramazanlar bizim için ayrı bir önemli. Bu yıl canlı yayınımızla birlikte ilk kez ramazana özel zeytinyağlılardan oluşan hem iftar hem de sahur yemekleri için aylık bir menü hazırladık. Zaten etli, sebzeli, tatlı tariflerinin yer aldığı tüm videolu tariflerde zeytinyağı kullanmak en önemli tercihimizi oluşturuyor " şeklinde konuştu..
MANİLERİMİZ EVLERİ OKŞAYACAK!
Ramazan ayının ilk akla gelen ritüellerinden olan maniler de, aynı zamanda yemek eğitmeni de olan Erol'un sürprizlerinden biri. Erol,"Eskiden ramazan aylarında davulla uyanmak evin okşanması demekti. Günümüzde özellikle büyük şehirlerde davulculardan rahatsızlık duyulmaya başlandı. Bizde o özlemi Ramazan ayında sitemizde gidermeye çalışacağız. Evleri hazırladığımız manilerle okşayacağız" diye konuştu.
YAYIN KAÇIRMA DERDİ YOK
AnnemMutfakta.tv sitesinin kurucusu ve yöneticisi olan Işıl Erol da, canlı yayınları günlük olarak gerçekleştireceklerinin altını çizerek, işten eve geç gelenlerin de yayın kaçırma dertlerinin ortadan kalkacağını söyledi. Aynı zamanda Hülya Erol' un kızı olan Erol sözlerini şöyle sürdürdü: " Ramazan ayı boyunca sürecek olan yayınları günlük olarak gerçekleştireceğiz, ancak işten eve geç gelenler üzülmesinler, kısa süreli gecikmeyle yayınlanacak olan canlı yayın daha sonra da izlenebilecek. 2006 yılında Türkiye' de bir ilki gerçekleştirerek başlattığımız internetten canlı yemek programlarımız, önümüzdeki senelerde belli dönemlerde de devam edecek."
İŞTE HÜLYA EROL'UN ZEYTİNYAĞLI RAMAZAN MENÜSÜ
1.Gün
Sahur : Tava böreği, Kızılcık hoşafı, Hafif kahvaltı, Çay
İftar :Domates çorbası, Zeytinyağlı Karnıyarık, Pirinç pilavı, Kızılcık hoşafı
2.Gün
Sahur : Akıtma peynir ve kıymalı iç, Taze erik hoşafı , Çay
İftar : Mercimekli herle çorba ,Sebzeli bulgur pilavı, Cacık, Kavun veya üzüm
3.Gün
Sahur : Kahvaltılık çeşitler, Tahinli ekmek, Çay
İftar : Yoğurtlu tarhunlu etli çorba, Karnıyarık, Ev eriştesi, Erik kompostosu
4.Gün
Sahur : Pirinç pilavı, Tavuk haşlama, Karışık komposto
İftar : Tavuk suyuna tel şehriye çorbası , Sebzeli güveç, Kıymalı börek, Şeftali kompostosu
5.Gün
Sahur : Su böreği, Kahvaltı, Çay
İftar : Sütlü mantar çorbası, Etli bamya, Peynirli tava böreği, Şekerpare
6.Gün
Sahur : Ev yufkasından kıymalı börek, Karışık hoşaf , Çay
İftar : Tarhana çorbası, Etli Z.yağlı taze fasulye, Pirinç pilavı, Sütlü irmik tatlısı
7.Gün
Sahur : Fincan böreği, Yoğurtlu patates, Çay
İftar : Sakala çapran çorba, Kabak tepsi mücveri, Yoğurtlu makarna, Karışık meyve hoşafı
8.Gün
Sahur : Sebzeli bulgur pilavı yoğurt, Çay reçel çeşitleri, Çay
İftar : Oğmaç çorbası, Soğanlı yumurta, Lop et, Karışık salata, Su muhallebisi
9. Gün
Sahur : Alt üst böreği, Taze meyve kompostosu, Çay
İftar : Ezogelin çorbası, Patlıcanlı et Pilav, Semizotu cacık, Kaygana
10.Gün
Sahur : Lavaş ekmek, Sıkma peynir, Kahvaltılık, Çay veya meyve suyu
İftar : Bulgur çorbası, Milföy de incik sarma, Zeytinyağlı fasulye, Yalancı tavukgöğsü
11. Gün
Sahur : Huluşka, Vişne kompostosu, Çay
İftar : Pum pum çorbası, Maydonoz dolması, Su böreği, Erik kompostosu
12.Gün
Sahur : Börek, Hoşaf veya çay
İftar : Kesme çorba, Keşkek, Safranlı pilav, Salata, Afyonlu kıvrım
13. Gün
Sahur : Pirinç pilavı , Komposto veya çay
İftar : Karışık sebze çorbası, İzmir köfte , Yoğurt, Vezirparmağı
14. Gün
Sahur : Kahvaltı, Cevizli tahinli çörek, Çay.
İftar : Yörük Çorbası, Kağıt kebabı, Alaca pilav, Yoğurt, Demir Tatlısı
15. Gün
Sahur : Sıcak bazlama , Kahvaltı, Çay, Hoşaf
İftar : Ecevit Çorbası, Patlıcan söğürme üstü saç kavurma, Üçgen börek, Mürdüm eriği tatlısı
16. Gün
Sahur : Ispanaklı tepsi böreği, Çay, Reçel çeşitleri.
İftar : Domatesli tel şehriye çorbası, Tepsi kebabı, Makarna, Güllaç sarması
17. Gün
Sahur : Kıymalı su böreği, Komposto, Çay
İftar : Hamur tarhana çorbası, Fırında parça et, Safranlı pilav, Hoşaf
18. Gün
Sahur : Haşlama et ve pilav, Komposto, Çay
İftar : Domatesli pirinç çorbası, İslim kebabı, Salata, Peynirli börek, Kadayıf sütlü
19. Gün
Sahur : Tembel hanım böreği, Kuru erik hoşafı, Çay
İftar : Tatar böreği, Tavuk but fırında, Karışık salata, Taş kadayıf
20. Gün
Sahur : Kahvaltı , Çay , Reçel çeşitleri
İftar : Toyga Çorbası, Yaz türlüsü kemikli et, Mercimekli alt üst böreği, Kayısı hoşafı
21. Gün
Sahur : Yöresel börek, Komposto, Çay
İftar : Sütlü çorba, Fırında kuzu parça, Karışık kızartma domates soslu, Oklavadan çekme
22. Gün
Sahur : Tatlı ve tuzlu cızlama, Komposto, Çay
İftar : Sebze çorbası, Etli dolma, Yoğurtlu semizotu , Yalancı su böreği, Karakuş tatlısı
23. Gün
Sahur : Etli pilav, Hoşaf, Çay
İftar : Tandır çorbası, Çılbır, Sebzeli börek, Taze meyve şurubu
24. Gün
Sahur : Kahvaltılık, Kete, Çay, Meyve suyu
İftar : Roka çorbası, Fırında bonfile patates, Yeşil domates pilakisi, Sütlaç
25. Gün
Sahur : Çarşaf böreği, Komposto, Çay
İftar : Sebzeli Yarma çorbası, Asma yaprağında sardalya, Salata , Lor tatlısı
26. Gün
Sahur : Kahvaltı, Tavada sucuk yumurta, Çay
İftar : Mısır çorbası, Fırında antrekot haşlama, Sebzeli tepsi böreği, Salata, İrmik helvası
27. Gün
Sahur : Alaca pilav, Hoşaf, Çay
İftar : Sebzeli çorba, Kabune pilavı, Salata, Börek, Ev baklavası
28. gün
Sahur : Börek, Hoşaf, Kahvaltı, Çay
İftar : İskorpit çorbası, Keşli cevizli ev eriştesi, Karışık komposto, Muhallebili güllaç
29. Gün
Sahur : Ev eriştesi, Kızılcık ezmesi, Çay
İftar : Ayranlı çorba, Ekmek dolması, Zeytinyağlı bamya, Yufka tatlısı
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment