Wednesday, August 15, 2007

30. Edremit Zeytin Festivali 18-19 Ağustos'ta gerçekleştirilecek‎


(İhlas Haber Ajansı)

Edremit Belediyesi tarafından bu yıl 30`uncusu düzenlenen `ZeytinFestivali`nin programı açıklandı.


30. Edremit Zeytin Festivali"nin 18 - 19 Ağustos (Cumartesi - Pazar)tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirten Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, 2 günlük festival süresince Edremit"e sanatçı yağacağını söyledi. Bozbey "Bu yılki festival önceki yıllara göre daha farklı olacak. Vatandaşlarımızı günlük yaşantılarından uzaklaştırarak, bir iki gün dahi olsa eğlendirip stres atmalarını sağlamak amacıyla her yıl şehrimizde çeşitli faaliyetler düzenliyoruz.

İlk günü saat:14.00"de Cumhuriyet Meydanı"nda Balıkesir Belediye Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleşecek ve ardından program devam edecek.
Saat:14.30"da yine Cumhuriyet Meydanı"nda Salih Cebe"nin, "Taşların Dili"isimli mozaik sergisi açılacak,
saat:15.00"de A. Sıdıka Erke Etnografya Müzesi"nde Filiz Çakıroğlu"nun pastel resim sergisiaçılışları gerçekleşecek.
Daha sonra saat:16.00"da Edremit AnadoluTurizm ve Otelcilik Meslek Lisesi organizesinde Zeytin Yağlı Yemek Yarışması başlayacak,
Saat: 21:30"da ise, Şehit Hamdibey Stadyumu"nda Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) tarafından düzenlenen "Sayısal Gece", ünlü sanatçılar Müşerref Akay, Sümer Ezgü ve HalilNart"ın katılımlarıyla gerçekleşecek" dedi.

Bozbey, "19 Ağustos Pazar günü çeşitli etkinliklerle festival programı son bulacak. Pazar günü sabah Saat:10.00"da Hanlar Talim Alanı mevkiindeki, belediyemize ait Atış Poligonu"nda trap müsabakaları başlayacak ve geç saatlere kadar devam edecek. Aynı günün akşamı saat:21.00"de Şehit Hamdibey Stadyumu"nda unutulmaz bir konser ile halkımız moral bulacak. Konserde, gençlerin sevgilisi İsmail Yk, Sevilen sanatçı Lara ve yılların unutulmaz sanatçılarından Fatih Kısaparmak söyleyeceği şarkıları ile hayranlarına unutulmaz anlar yaşatacak.Geniş kapsamlı festival programımızda gerçekleşecek olan tüm etkinliklerimiz halka açık ve ücretsizdir. Festivalimize tüm halkımızı davet ediyor ve bu programın hazırlanmasında emeği geçen çalışanlarımıza şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım" dedi.

Bu arada, festival programı süresince Atış Poligonu ile Şehit Hamdibey Stadyumu"nda yapılacak olan etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar için Edremit Cumhuriyet Meydanı"ndan belediye otobüslerinin ücretsiz servisler yapacağı vurgulandı.

No comments: