Monday, August 27, 2007

Aydın Ortak Girişimciler A.Ş.'nin Kurduğu Zeytinyağı Rafinerisinin Resmi Açılışı 7 Eylül'de..‎


Kaynak : www.tarimmerkezi.com

Aydın Ortak Girişimciler A.Ş.'nin 7 milyon YTL harcayarak kurduğu zeytinyağı rafinerisine ortak olmak için anlaşma imzalayan İtalyan Bernardini firmasının ortaklıktan ayrıldığı bildirildi. ASTİM Organize Sanayi Bölgesi içerisinde Aydın Ortak Girişimciler A.Ş. tarafından kurulan modern zeytinyağı rafinerisinde, Aydın Valisi Mustafa Malay'ında katılımıyla bir brifing düzenlendi.

Brifingde konuşan Aydın Belediye Başkanı ve Aydın Ortak Girişimciler A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Ortekin, Türkiye'de ilk kez bu teknolojide bir zeytinyağı rafinerisi kurulduğunu belirterek,fabrikada kullanılan teknolojinin İtalyan Bernardini firmasından alındığını ve dünyadaki en son teknoloji olduğunu söyledi.

Rafinerinin, montajı esnasında vakum sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle tesisin faaliyete girmesinin 4 ay geciktiğini açıklayan Ortekin, "Tesisin, faaliyete başlaması için tesisimizin teknik garantörü İtalyan Bernardini firmasının düğmeye basmasını beklemekteyiz. Garantör teknik ekibin hafta sonu gelebileceğini öğrendik. Tesisin resmi açılışı ise 7 Eylül tarihinde yapılacak" diye konuştu.

İTALYANLAR ARTIK ORTAK DEĞİL

Ortekin, gazetecilerin, tesisin İtalyan Bernardini firması ile ortaklığı konusundaki soruları üzerine, şunları söyledi: "Bu tesiste bir İtalyan ortaklığı gerçekleşmesini istemiştik. Fakat İtalyanlar,artık fabrikaya ortak değil. Biz, İtalya'da kurulacak dolum tesisine ortak olacağız. Bu yönüyle ortaklığımız devam ediyor. Bunu karşılıklı olarak planladık. Bizim İtalya'da kurulacak olan pazarlama şirketine olan ortaklığımız çok önemli. Bu işin en önemli noktası da bu."

Aydın Valisi Mustafa Malay da, rafinerinin modern bir fabrika olduğunu ve birçok müteşebbisin birlik içerisinde nasıl hareket ettiğini gösterdiğini ifade ederek, bu rafineri ile Aydın zeytinyağının markalaşacağını kaydetti.

No comments: