Akdenizli olununca zeytinle aşk başlıyor zaten. Zeytinsiz kahvaltı, zeytinyağlısız yemek olmuyor. Sadece yemek mi güzel olan? Ya kültürü!... Bu blog, aşkımız zeytin ve zeytinyağı ile bilgileri sizinle paylaşmak arzumuzdan doğdu. Koray & Hakkı Yazıcı e-posta : mhyazici@gmail.com
Thursday, August 02, 2007
Zeytin : Soğuk su kadar eski bir tat
İskenderiye Dörtlüsü'nün yazarı Lawrence Durrell, bir siyah zeytinin ağızda bıraktığı tatta, tüm bir Akdeniz uygarlığını içine çeker: "Tüm Akdeniz, yontular, palmiyeler, altın kolyeler, sakallı kahramanlar, şarap, düşünceler, gemiler, ayışığı, kanatlı Gorgo'lar, tunç adamlar, filozoflar iki dişin arasındaki siyah zeytinin ekşi, keskin tadında tüm bunlar beliriyor sanki. Etten daha eski, şaraptan daha eski bir tat. Soğuk su kadar eski bir tat..."
Celal Üster, Radikal Kitap, Temmuz 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment