Tuesday, August 28, 2007

Ünlü Dunkin Donuts Zinciri Trans Yağ Kullanmayacağını Duyurdu!.‎


Kaynak : www.tarimmerkezi.com

McDonalds ile birlikte sağlıksız beslenmenin sembollerinden biri haline gelen Dunkin Donuts kahve ve pasta zinciri, imajını düzeltmek için önemli bir adım atıyor. Dunkin Donuts, dünyaca ünlü'doughnut'ları da dâhil artık hiçbir yiyeceğini 'trans yağ' olarak adlandırılan hidrojenize edilmiş nebati yağlarla kızartmayacak.

Massachusetts merkezli firma, 15 Ekim gününden itibaren, ülke genelindeki 34 eyalette bulunan 5 bin 400 şubesinin tamamında "sıfır gram trans yağlı" ürünlerini satmaya başlayacağını duyurdu.Amerika'nın New York ve Philadelphia şehirlerinde bulunan yaklaşık 400 Dunkin Donuts şubesinde, belediyelerin yasağı gereği yaklaşık 4 aydır 'trans yağ' kullanılmıyordu.

Firmanın dondurma ünitesi Baskin-Robbins de 1 Ocak gününden itibaren trans yağsız üretime başlayacak. Firma, trans yağ için hangi alternatif yağı kullanacağıyla ilgili çalışmaların da son aşamasına geldiğini duyurdu.

Dunkin Donuts'ın kararı, kamu sağlığı için çaba harcayan bağımsız gruplarda memnuniyetle karşılandı. "Kamu Yararı için Bilim" adlı sivil toplum kuruluşunun başkanı Jeff Cronin, "Dunkin bile yapıyorsa herkes yapabilir" diyerek karardan duyduğu memnuniyeti kaydetti.Cronin bununla beraber halkı "doughnut" konusunda uyarmayı da ihmal etmedi; "Tamamı, beyaz un, şeker ve yağdan oluşan bir yiyecekten bahsediyoruz."

Dunkin Donuts araştırma merkezi sorumlusu Joe Scafido da, sağlıklı doughnut üretmelerinin mümkün olmadığını ifade ederek, "Ancak, daha lezzetlisini yapmaya çalışabiliriz" şeklindeki sözleriyle bu konudaki iddialara haklılık payı veriyor. 57 yıllık zincirin,yurtdışında bulunan bin 900 şubesinde ise, trans yağsız yiyecek servisine birkaç yıl içinde geçilmesi planlanıyor.

No comments: