Thursday, August 09, 2007

Tariş birlikleri zeytinyağında birbirlerine rakip oldu. Çetin: Ayma kardeş kuruluşla rekabet etmesin‎


Kaynak : YENİ ASIR

Birlik Başkanı Çetin, Ayma'nın kardeş kuruluşuyla rekabet etmemesi gerektiğini söyledi


Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Basri Özçoban'ın, Tariş Ayma A.Ş'nin ABD'ye zeytinyağı ihracatına başlaması ile ilgili düzenlenen basın toplantısında yaptığı, "Zeytinyağı Birliği, mal verirse alır ve ihraç ederiz. Bu konuda Zeytinyağı Birliği temsilcileriyle önümüzdeki günlerde oturup konuşacağız" açıklamasına, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin'in yanıtı sert oldu.

Çetin, "Biz iplik satmaya başlarsak Pamuk Birliği ne der? Ayma'nın kardeş kuruluşla rekabet etmemesi lazım. Bu yapılan kardeşlik ilkelerine aykırıdır. Zeytinyağımızı taklitten vazgeçsinler" dedi. Pamuk Birliği'nin, Zeytinyağı Birliği'nden iç ve dış piyasada satmak için herhangi bir yağ talebi olmadığını vurgulayan Çetin, şöyle konuştu: "Üzüm ve İncir Birliği'ne ait pekmez, kuru üzüm, incir,kolonya gibi ürünler Tariş markası ile satılacak. Pamuk Birliği kendi ürettiği detarjana birliğin ismini marka yapacak, zeytinyağına gelince marka 'Ayma' olacak. Biz Ayma'ya Zeytinyağı Birliği ile rekabeti bırakması halinde mal verebiliriz."

Ben de margarin mi üreteyim

Ayma'nın şu anda Zeytinyağı Birliği ile rekabet ettiğini ifade eden Çetin şunları söyledi: "Rekabete gerekçe olarak Zeytinyağı Birliği'nin kendilerini yağ vermemesini gösteriyorlar. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği de 'Tama' margarinlerinin Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'ne ait Ta- Ze mağazalarında satışını onaylamıyor. Ben de gidip margarin mi ürettireyim." Çetin, Ayma'nın ilk yüklemesi 20 Ağustos'ta gerçekleştirilecek ABD'ye zeytinyağı ihracatı konusunda ise "hayırlı olsun" yorumunda bulundu.

No comments: