Thursday, January 29, 2009

Yeni Bir Tasarım ve Üretim Projemiz: Türkiye'nin Zeytinyağı Şişesi

Anadolu Cam Haber Bülteni‏
29 Ocak 2009,Perş.


Genelde dökme olarak satılan, tanıtım ve markalaşma eksikliği nedeniyle kalitesi tüketicilerce çok bilinmeyen Türk zeytinyağı lezzeti ve yüksek üretim kapasitesi ile dünyada ilk sıralarda yer almaktadır. Anadolu Cam, yenilikçi ve dinamik bir şişe tasarımı ile zeytinyağımızın katma değerini arttırarak kaliteli Türk zeytinyağının öne çıkarılmasına destek olmayı hedeflemektedir.

Marka yönetiminde ambalajın ürün kadar önemli ve karar aldırıcı olduğunu bilen Anadolu Cam, Türkiye İhracatçılar Meclisi ile birlikte,zeytinyağı üreticileri ve Ege İhracatçı Birlikleriyle yaptığı görüşmelerle Türk Zeytinyağını doğru temsil edecek yeni cam şişenin tasarım özelliklerini belirlemiştir.

Anadolu Cam, Türk Zeytinyağının ambalajlı pazarda büyümesini ve global markalaşma sürecini desteklemek amacıyla belirlenen tasarım özelliklerine uygun yeni cam şişe tasarım projesini hayata geçirmek üzere dünyaca ünlü tasarımcılarımızdan dördünü davet etmiştir.

Alev Ebüzziya Siesbye, Aziz Sarıyer, Defne Koz ve Gamze Güven eserleri ile gelenek, kültür ve bilgeliği bir modern çağ ürününe dönüştürmekonusunda bu tasarım projesine destek vermektedir.

Bu eserlerin cam modelleri Haliç - Hasköy'de bulunan Rahmi M. KoçMüzesi'nde Mart ayında bir ay süre ile sergilenecektir. Sergi bir açılış kokteyli ile basına ve kamuoyuna tanıtılacaktır. Sergi sonrası tasarımlar zeytinyağı üreticilerinin ticari kullanımına hazır hale getirilecektir.

No comments: