Tuesday, January 06, 2009

Marmarabirlik 86 milyon TL'lik zeytin aldı

Özcan Güneş
Referans
05 Ocak 2009


Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), zeytin alımlarını tamamladı. Marmarabirlik, bu yıl yaklaşık 29 bin ortağından 37 bin ton zeytin aldı.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, 2008-2009 ürünü sofralık siyah zeytin alım kampanyasını 4 Kasım 2008 tarihinde açtıklarını belirterek, birliklerine bağlı İznik, Orhangazi, Gemlik, Mudanya, Erdek, Edincik, Marmara Adası ve Mürefte kooperatifleri aracılığıyla 31 Aralık tarihine kadar toplam 37 bin ton ürün aldıklarını söyledi.

Ödeme temmmuzda bitecek
Büyük bölümü sofralık olmak üzere, yağlık ve ezmelik ürünlerin parasal değerinin yaklaşık 86 milyon TL olduğunu kaydeden Taviloğlu, "Şimdiye kadar üreticiye yaklaşık 50 milyon TL ödeme yaptık. Geri kalan 36 milyon TL'lik ödemeyi ise, nisan ve temmuz aylarında yapacağız. Kampanyanın başladığı andan itibaren çok kısa sürede yoğun ürün teslimatı oldu. Genellikle de iri kalibrajlı ürün geldi ve stoklarımız iri ürünle doldu. Satış politikamızı iri taneli ürünlere göre revize edip, ortaklarımızın ürününü en kârlı şekilde satmak için çaba harcayacağız" dedi.

No comments: