Wednesday, January 21, 2009

ULUSLARARASI ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI FESTİVALİ, 23-25 OCAK ARASINDA YAPILACAK

CHA
21 Ocak 2009,Çarş.


Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, 23-25 Ocak arasında yapılacak.

Festivalle ilgili bir basın açıklaması yapan Burhaniye Belediye Başkanı Fikrek Akova, kış olmasına rağmen zorluklarla mücadele etmeyi sevdiğini söyledi.

Faaliyetleri yıl içine yayarak ticari hayatı hareketlendirmeyi hedeflediklerini belirten Akova, kış ayları hava şartları bakımından festival için riskli olmasına rağmen ilçede ticari ve sosyal faaliyetlerin yanında zeytine hak ettiği değerin verilmesi için 5. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali'ni düzenlediklerini anlattı.

Bu yıl deve güreşlerini de kapsayan festival programında Bahçeşehir Burhaniye Belediyespor ile Ankara Çankaya Üniversitesi 1. Bayan Basketbol Lİgi müsabakasının da yer alacağını aktaran Başkan Akova, düşük bütçeye rağmen basketbol takımının yaşayabilmesi için çalıştıklarını söyledi.

Akova, "Kış döneminde hava şartlarını kestiremiyorsunuz ancak yine de hareketlilik sağlanması gerekiyor. Biz de dolu dolu geçecek bir festival programı hazırladı. Sosyal, kültürel ve aynı zamanda eğlenceli olacak. Yeni kurulan Balıkesir Oda Orkestrası da ilk konserini burada verecek." dedi.

5. Uluslararası Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, açılış töreninin ardından resim ve karikatür sergisiyle devam edecek.

Yağlı boya resim sergisi, CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılacağı söyleşi, Burhaniye Belediyesi Gençlik Merkezi etkinlikleri ve Balıkesir Oda Orkestrası konseriyle ilk gün sona erecek.

İkinci gün saat 11.00'de zeytinyağlı yemekler yarışmasıyla başlayacak programın devamında, güreşlere katılacak develer festival geçişi yapacak. Daha sonra ise Uğur Mumcu'nun 16. ölüm yıldönümü anma programı düzenlenecek.

Bayan basketbol maçı, film gösterimi, deveciler gecesi ve gençlik konseri de ikinci gün faaliyetleri arasında. Son gün ise Hacı Ahmet Mahallesi Ethem Tolun Zeytinyağı Fabrikası'nda deve güreşleri düzenlenecek.

No comments: