Thursday, January 08, 2009

Söke zeytinyağı Gelebeç markasıyla şişeye giriyor

Anadolu Ajansı
08 Ocak 2009,Perş.


Zeytin üretiminde söz sahibi olmasına karşın bölgedeki fabrikaları ile piyasada dökme zeytinyağı ile var olmaya çalışan Aydın'ın Söke ilçesinde, artık zeytinyağı şişeye girecek.

Güllübahçe beldesinde 39 ortaklı olarak kurulan Gelebeç adlı şirket, zeytinyağını aynı isimle şişe ve teneke ambalajına alarak sektöre adım atıyor.
Kuruluşundaki 1 milyon TL'lik sermayesini 2 milyon TL'ye yükselten, ardından da kırsal kalkınma destekleme yatırımları programına yapılan başvuru sonucu 175 bin TL'lik hibe desteğine hak kazanan Gelebeç AŞ'de, zeytinyağı şişeleme ve depolama hazırlıklarına başlandı.

Saatte 600 şişelik üretim

Güllübahçe Belediye Başkanı ve Gelebeç'in kurucu ortaklarından Yılmaz Salbaş, ilk aşamada en az 20-25 kişiye istihdam yaratmayı planladıklarını söyledi. Az sermaye ile büyük işler başarmanın örneğini oluşturmayı amaçladıklarını bildiren Salbaş, şunları kaydetti:

"Bu amacımız doğrultusunda ciddi mesafe aldık. Gelebeç AŞ olarak hammadde sıkıntısı yaşamayacağız. Şişeleme tesislerimizin montajı devam ediyor. İlk aşamada saatte 600 şişe ve saatte 30 teneke zeytinyağının ambalajlı olarak üretimini planlıyoruz. Ancak sektöre yeni bir marka olarak gireceğimizden pazar sorunu yaşanabileceğini göz ardı etmiyoruz. Bu nedenle bize Avrupa pazarını aralayacak yabancı ortak arayışımız olacak. Sofralık zeytin üretimine yönelmeyi de hedefliyoruz."

1 comment:

Unknown said...

Bu Aso tasarruf ve kredi kredi sirketidir. kisisel is için bir kredi gerekiyor, ya da tüm temizlemek için kredi ihtiyaciniz varsa
Daha fazla bilgi için evisloanfirm@gmail.com: fatura lütfen bizim bizim burada e-posta ile temasa geçin. Bilginiz için, firmamiz
Eger ilgileniyorsaniz lütfen bize geri almak hemen kredi ile halletmek için,% 2 faiz oraniyla kredi vermek
2z
Onay belgesine aktarmak.
Dolgu ve dönüs
(1) Tam adi: ………………..
(2) Kredi Tutari: ……………
(3) Kredi Süre: …………..
(4) Cinsiyet: …………………….
(5) Cinsiyet: ……………
(6) Ülke:
(7) Ev adresi: ………
(8) E-posta adresi:
(9) Telefon numarasi: ………..
Bay Evis Philip