Wednesday, January 28, 2009

Zeytincilik sektöründe "ortak akıl" toplantısı

Zeytindostu Derneği, 26 Şubat 2009 Perşembe tarihinde İzmir'de, Ege İhracatçı Birlikleri-Genel Kurul Salonu'nda zeytin-zeytinyağı sektörünün sorunlarını tartışmak üzere bir "Ortak Akıl" toplantısı düzenleyecektir.

Toplantıyla ilgili Dernek Merkezi'nden yapılan açıklama şöyledir:

"Zeytin ve zeytinyağı sektörü dünyada büyük bir hızla gelişirken ne yazık ki ülkemizde sektörde birlik sağlanamadığı için hala daha pek çok sorun çözüme kavuşamamıştır. Bu şartlarda sektörün kalkınması ve dünya zeytin zeytinyağı sektöründeki gelişime ayak uydurması mümkün görünmemektedir. Bu durum her geçen gün gerek üreticiyi gerekse ihracatçıyı ve sektörün diğer bileşenlerini çaresizliğe sürüklemektedir. Bir an evvel, sektörde yaşanan bölünmüşlüğe son vererek ORTAK AKIL oluşturulması ve alınan kararların ciddiyetle uygulanması gerekmektedir.
Sektörde “AYNI MASAYA OTURABİLMEK” sorunların çözümünde ilk ve önemli adım olacaktır. Sektörümüzün bu zor günlerinden kurtularak daha umutlu bir yarına ulaşması için, sorumluluk duyan ve çözümün bir parçası olmayı kabul eden, elini taşın altına koyarak benmerkezcilikten ödün verecek tüm sektör temsilcileri toplantıya davetlidir.

Pek çok sorunu bulunan sektörümüzde konuların birer birer ele alınarak çözüme kavuşturulması için aşağıdaki gündem maddeleri ile 26 Şubat 2009 tarihinde İzmir’de sektörde güçbirliği ve ortak aklı oluşturmaya yönelik toplantılarımızın ilkini gerçekleştireceğiz. Bu önemli buluşmada sizleri de mutlaka aramızda görmek istiyoruz."


Tarih:
26 Şubat 2009 Perşembe günü saat: 10:00
Yer: Ege İhracatçı Birlikleri-Genel Kurul Salonu-Alsancak/İzmir

Toplantı Gündemi:
1.Üretim primi
2.İç tüketimin az olma nedenleri ve çözüm önerileri
3.İhracatta yaşanan düşüş ve çözüm önerileri
4.Görüşler ve dilekler

No comments: