Wednesday, January 28, 2009

DOĞU AKDENİZ ZEYTİN BİRLİĞİ BUDAMA KURSU AÇIYOR

CHA
27 Ocak 2009,Salı


Doğu Akdeniz Zeytin Birliği (DAZB) Adana'da 9-15 Şubat tarihleri arasında 'Zeytin Budama Kursu' açıyor.

DAZB Başkanı Mehmet Güler, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi'yi makamında ziyaret ederek Zeytin Budama Kursu hakkında bilgi verdi. Kursa son müracaat tarihinin 30 Ocak olduğunu aktaran Güler, kursun 9-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirileceğini kaydetti. Kurs süresince iki ara ve bir final sınavı yapılacağını bildiren Mehmet Güler, kursta başarı notunun 50 ve üzeri olduğunu belirterek, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce konuyla ilgili görevlendirilen Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle başarılı kursiyerlere törenle sertifika verileceğini açıkladı.

Güler, ilk defa geçen yıl düzenlenen 'Budama Kursu'na 50 kişinin katıldığını, bu yıl kursiyer sayısının daha fazla olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Şu anda müracaat sayısının 100 kişiye yaklaştığını aktaran Güler, sayı sınırlaması olmayan kursun 09-15 Şubat tarihleri arasında düzenleneceğini kaydetti. Zeytin Budama Kursuna katılmak isteyenlerin 'zeytindoktoru@windowslive.com' e-posta adresine yazılı olarak taleplerini bildirmeleri gerektiğini aktaran Güler, telefon ve faks ile yapılan müracaatların ise kabul edilmediğini ifade etti.

Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi de zeytinciliğin Adana ve Türkiye ekonomisi için çok önemli olduğunu belirterek, her tür desteği vereceklerini kaydetti.

No comments: