Friday, September 12, 2008

Aydın zeytinyağı üç markayla ihraç edilecek

Haber Ekspres
12 Eylül 2008,Cuma


Aydın'da 55 sanayicinin kurduğu Aydın Ortak Girişim AŞ tarafından yaptırılan Modern Zeytinyağı Rafine Tesisleri'nin dolum fabrikasının temelinin yakın zamanda atılacağı ve günde 100 ton zeytinyağının şişelenerek, 3 marka halinde yurt dışına satılacağı bildirildi.

Aydın Ortak Girişim AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özcan Güven, Aralık 2007'de başlayan ihracatlarının, hala devam ettiğini belirterek, 9 aylık süreçte 3 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Bugüne kadar yaptıkları ihracatın hep dökme olduğunu ifade eden Güven, "Bir yılı doldurduktan sonra, dolum tesisi yapmaya karar verdik. Üç tane de markamız var. Markalarımızı tescil ettirdik. Bu markalarımız Saviay, Olindaydın ve Olivay. Tesisimizde cam ve pet şişe içerisine doldurduğumuz zeytinyağımızı, bu markalarla dünyaya tanıtmayı amaçlıyoruz" dedi.
Yurt dışındaki fuarlarda yağların tadımlarını yaptırdıklarını ve çok büyük ilgi gördüğünü açıklayan Güven, şöyle konuştu:

"Tokyo, Şangay ve New York fuarlarından siparişlerle döndük. Bu siparişleri karşılayabilmek içinde dolum tesisi yapma ihtiyacını gündeme getirdik. Kararımızı vererek, derhal işlemlere başladık. Cuma günü tesisin temelleri atılıyor. Yaklaşık 2,5 ay sonra dolum tesisimiz çalışmaya başlamış olacak. Dolum tesisimizde günde ortalama 100 ton zeytinyağı şişelemeyi planlıyoruz. Çalışmalarımız, yeni tesisimizde markalı ve şişeli olarak yapılacağı için hem katma değeri yükselecek, hem de Aydın'da bugüne kadar 40 kişilik bir istihdam yaratmış olan rafine tesisimizin yanında, dolum tesisimiz yaklaşık 20 işçiyi daha istihdam ederek, yeni iş gücü istihdamını da gerçekleştirmiş olacak."

No comments: