Thursday, September 18, 2008

Hedef yılda 750 bin ton zeytinyağı

Haber Ekspres
19 Eylül 2008,Cuma


Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, 2014 yılında Türkiye'nin zeytinyağı üretiminde dünyada ikinci olmayı hedeflediğini belirterek, 115 bin ton olan üretimi de 750 bin tona çıkarmak istediklerini söyledi.

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, zeytinciliğin hızlı gelişen bir sektör olduğuna dikkat çekerek "Hızla gelişen bir sektörde çok hızlı giden bir araç gibi bazı hatalar ve yanlışlar olabilir. Bunlardan yılmamak ve yola devam etmek gerekmektedir. Zeytincilik, Türkiye'de 5-6 seneden beri yükselen bir sektör haline geldi. Tarım Bakanlığı'nın çok önemli katkısı var. Hedefimiz, 2014 yılında dünya ikinciliğidir. Tarımda üstünlük savaşlarını bu ülkenin kazanması lazım. Zeytincilik bunun başlangıcı ve önemli bir adımıdır" dedi.

Türkiye'nin ihracattaki zaferlerinde zeytinyağının öncü olacağını da belirten Çetin, "Ulusal Zeytinyağı konseyinin bulunması önemli bir kazanımdır. Zeytinyağının dünyada artan bir pazarı var. Kendi halkımıza da bu sağlıklı gıdayı ulaştırmalıyız ve tüketimi de artırmalıyız. Tarım Bakanlığı başta olmak üzere zeytincilikte çok önemli hedefe kilitlendik. Türkiye 115 bin ton yağ üretmektedir. 750 bin ton yağ üreten bir ülke olmayı hedefliyoruz. Türkiye'de şu anda kişi başına 1 kilogram yağ bile tüketilmemektedir. Bu 50-60 bin tondur. Bunu 5'le çarpmak gibi bir göreve kilitlenmiş durumdayız" diye konuştu.

No comments: