Tuesday, March 17, 2009

ALTIN MADALYA YUNANİSTAN’A

17 Mart 2009,Salı

Zeytindostu Derneği tarafından düzenlenen zeytin ve zeytinyağı konulu 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması sonuçlandı.

Yarışmaya 9 ülkeden 249 fotoğraf katıldığı yarışmada altın madalyayı Yunanistan’dan Savas Kois kazandı.


Merkezi İzmir’de bulunan Zeytindostu Derneği’nin, FIAP(Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu) ve TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) işbirliği ile düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı konulu dünyadaki ilk fotoğraf yarışması sonuçlandı.

9 ülkeden 78 sanatçının 249 fotoğrafla katıldığı yarışmada Yunanistan’dan Savvas Kois “Gods Gift” adlı fotoğrafıyla altın madalyanın sahibi oldu.

Zeytindostu Derneği Başkanı Metin Ölken, Yusuf Tuvi, Tayfun Kocaman, Ömer Bakan ve Tahir Ün’den oluşan jüri dernek merkezinde yaptığı değerlendirme toplantısında ödül kazanan ve sergilemeye değer bulunan fotoğrafları belirledi.

TFSF temsilcisi Zafer Tunalı’nın gözetiminde yapılan değerlendirmede Önder Turacı (Türkiye) Emek-2 adlı fotoğrafıyla gümüş madalya, Peter Rees(İngiltere) Olive Grove Montalcino adlı fotoğrafıyla bronz madalya kazandı. Yarışmada ayrıca 6 adet mansiyon ile Zeytindostu Derneği özel ödülü ve sponsor ödülünü kazanan fotoğraflar belirlendi.

Yarışma jürisi 46 fotoğrafı ise sergilemeye değer buldu. Yarışmanın ödül töreni ve sergisi önümüzdeki günlerde İzmir’de gerçekleştirilecek, sergi yurdun değişik illerinde ve yurtdışında tekrarlanacak.

No comments: