Monday, March 02, 2009

RAVİKA ZEYTİNYAĞI ABD'DE 20 MİLYON KİŞİYE ULAŞACAK

CHA
28 Şubat 2009,Cumartesi


Keskinoğlu, ABD ile bugüne kadarki en büyük hacimli zeytinyağı anlaşmasına imza attı. Böylece şirketin ihracat yaptığı ülke sayısı 18'e ulaştı. Keskinoğlu, Ravika marka zeytinyağları ile ABD'de 80 noktada yıllık 500 bin litrelik satış yapacak.
Manisa'nın Akhisar ilçesinde Keskinoğlu Şerketler Grubu tarafından üretilen Ravika zeytinyağı, yıllık 250 bin ton tüketimle dünyadaki en büyük zeytinyağı pazarı olan ABD'nin toplam ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu karşılamayı hedefliyor. Özellikle erken hasat ürünü 'Eylül' ve organik ürün gamında Amerikalılardan tam not alan 'Ravika', bu pazardaki iddiasını önümüzdeki yıllarda daha yukarılara taşıyacak. Ravika'nın ABD'deki satış noktaları arasında, New York'un en prestijli gurme mağazası olan tarihî Kalustanya ve 400 çeşit peynirin satıldığı Boston'daki Formaggio Kitchen öne çıkıyor.

Şu anda Bulgaristan, Bosna Hersek, Azerbaycan, Hong Kong, Rusya, ABD, Kanada, Kosova, Makedonya, Çin, Norveç, Hindistan, Ukrayna, Maldiv Adaları, İsviçre, İngiltere, İran ve Dubai'ye zeytinyağı satan Ravika, 2009'da bunlara Katar, Umman, Kuveyt, İsrail, Brezilya ve Japonya'yı da ekleyerek toplam 1,5 milyon litre ihracat hedefliyor.

No comments: