Monday, March 23, 2009

KIRKAĞAÇ'TA YÖRESEL YEMEK YARIŞMASI DÜZENLENDİ

CHA
22 Mart 2009,Pazar


Samanyolu Televizyonu'nun sevilen programlarından Yeşil Elma'nın yapımcısı ve sunucusu Oktay Usta (Aymelek), Kırkağaç Eğitim Gönüllüleri ve Yardımlaşma Derneği (KEGYAD) tarafından düzenlenen 'Yöresel Yemekler' yarışmasında hayranlarıyla bir araya geldi.

Kırkağaç Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programda geleneksel Kırkağaç et yemekleri, börekler, şerbetli tatlılar ve zeytinyağlılar dalında 50 yarışmacı birincilik için yarıştı.

Programda canlı performans yarışmaları da düzenlendi. Oktay Usta, ilk olarak erkekler arasında soğan soyma ve rendeleme yarışması düzenledi. Yarışmada AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Candan birinciliği kazanırken, ikincilik Süleyman Sezer'in oldu. Yarışma sonunda dereceye girenler ödüllendirilirken kazanamayan yarışmacılara da teselli ödülleri verildi.

Kırkağaç'ta bulunmaktan mutlu olduğunu söyleyen Oktay Usta, yarışmacılara katılımlarından dolayı teşekkür ederek, Kırkağaçlıların öğrenciler yararına yapılan kermese yardımcı olmalarının sevindirici olduğunu belirtti.

Program sonunda meşhur Kırkağaç kavunu, zeytinyağı ve çeşitli hediyeler verilen Oktay Usta, bu hediyeleri Samanyolu Televizyonu Yeşil Elma programında tanıtacağını aktardı.

KEGYAD başkanı Nihal Turan ise amaçlarının fakir öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak olduğunu ifade etti. Turan, hafta içinde açtıkları kermesin 26 Mart'a kadar devam edeceğini ve yardımsever tüm halka giyim ve gıda kermesine beklediklerini dile getirdi.

Program sonunda Oktay Usta, hayranlarına kitaplarını ve Kırkağaçlı bayanların hazırladığı önlükleri imzalayarak bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

No comments: