Thursday, March 26, 2009

Marmarabirlik yönetimi güven tazeledi

Zeytin Ağacı
26 Mart 2009,Perş.


Marmarabirlik’te, Taviloğlu başkanlığındaki yönetim genel kuruldan güvenoyu aldı.

Tek listeyle gerçekleştirilen seçimde Taviloğlu başkanlığındaki yönetimde Hidamet Asa, İbrahim Aksoy ve Cengiz Sayın yer aldı. Kemal Dinç ve Fevzi İpek de denetim kurulu üyesi seçildi.

Refi Taviloğlu, genel kurulda zeytin üreticilerine de müjde verdi. 2008-2009 ürün bedellerinin geriye kalan yüzde 20’lik son diliminin temmuzda değil, nisan ayı sonunda ödeneceğini duyurdu.

--/--

Bünyesinde 8 zeytin tarım satış kooperatifi bulunan Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik)’te Refi Taviloğlu başkanlığındaki yönetim güven tazeledi.

Marmarabirlik’in Başköy’deki genel müdürlük toplantı salonunda gerçekleştirilen, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mahmut İnan’ın da katıldığı olağan genel kurulun açılış konuşmasını yapan Başkan Refi Taviloğlu, alım kampanyası ve birliğin faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. 2007-2008 iş yılında 30 bin 769 ton zeytin aldıklarını, bu alımlar için 73,6 milyon lira ödeme yapıldığını bildiren Taviloğlu, “Almış olduğumuz zeytinin % 55,7’si 200-290 aralığında iri zeytinden oluşmaktadır. Gerçekleştirdiğimiz 25 bin 559 ton zeytin, rafinajlık hariç bin 279 ton zeytinyağı ve 228 ton zeytin ezmesi satışından toplam 146,3 milyon lira hasılat elde edilmiştir. Birliğimizin elde ettiği cironun 17 milyon 195 bin 165 dolara tekabül eden 21,1 milyon liralık kısmı yurtdışı satışlarına aittir. Birliğimiz bu yıl da ihracat rekoru kırmış olup konusunda ihracat lideri olmayı sürdürmektedir” dedi.

POPÜLİZME KARŞI DURALIM

Tarım satış kooperatifleri birliklerinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin süreci de özetleyen Taviloğlu, bu süreçte tarıma ve birliklere yönelik bakış açısıyla 50 yıldır alışılagelmiş düzenin değiştiğini anlattı. Yeniden yapılandırma süreci ve 2001 ekonomik krizi nedeniyle bazı birliklerin faaliyetini yavaşlattığını, bazılarının ise tamamen ortadan kalktığını hatırlatan Refi Taviloğlu, “Yetkililerin en geç bu yılın haziran ayına kadar yürürlüğe gireceğini belirttiği yeni bir kanunla, birliklerin yeniden yapılandırma süreci sona erecektir. Bu kanun, birliklere yönelik DFİF kredisi dahil finansman desteğinin tamamen sona ermesi anlamına gelmektedir” diye konuştu.

2008-2009 alım kampanyası döneminde yaşanan ekonomik krize rağmen büyük riske girerek, iri kalibreli 27 bin 713 ton zeytin aldıklarını belirten Taviloğlu, İstanbul’da oluşturulacak pazarlama ve satış bölge müdürlüğüyle atağa geçeceklerini ifade etti. Havuzdan toptan zeytin satışından vazgeçip küçük ambalaja yöneldiklerini, bu yapılmasaydı bugünkü satış rakamına ulaşmanın mümkün olmayacağını kaydeden Refi Taviloğlu, kaliteyi artırmaya yönelik çalışmaları da sıraladı.

Taviloğlu şöyle konuştu:

“Bu zor dönemde, birliğimizin imkanlarını zorlayarak bölge üreticisi için çıkış yolları arıyoruz. Ancak kısa vadede birliğimize, orta vadede ise üreticimize ve tarıma zarar verecek, sonunun nereye varacağı belli olan popülist davranışlara yönelik beklentilere hep birlikte karşı koymak mecburiyetindeyiz. Gerçek üretici kimliğinin gerektirdiği davranış budur.”

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, 2008-2009 dönemi ürün bedellerinden geriye kalan yüzde 20’lik son dilimin ise planlandığı gibi temmuz ayında değil, nisan sonunda ödeneceğini müjdeledi.

SEÇİMLER TEK LİSTEYLE

204 delegeden 200’ünün katıldığı genel kurul, yönetim ve denetim kurulunu ibra ettikten sonra seçimlere geçildi. Seçim tek listeyle gerçekleştirildi. Kullanılan toplam 159 oydan yönetim kurulu için 157, denetim kurulu için ise 152 oy geçerli sayıldı.

Yönetim kurulu Refi Taviloğlu (Erdek), Hidamet Asa (İznik), İbrahim Aksoy (Gemlik) ve Cengiz Sayın’dan (Orhangazi) oluştu. Denetim Kurulu’nda ise Kemal Dinç (Mürefte) ve Fevzi İpek (Edincik) yer aldı.

TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Delegelere hitaben teşekkür konuşması yapan Refi Taviloğlu, gösterilen güvenle çalışma azimlerinin kamçılandığını belirterek, “Huzurunuzda doğruluk, dürüstlük ve gerçekçilikten asla taviz vermeden üretici ortaklarımızın ve dolayısıyla Marmarabirlik’in yararı için var gücümüzle çalışacağımızdan emin olunuz” dedi ve bu yolda uğraş verirken önlerine çıkacak kişisel ve siyasi menfaat gruplarıyla mücadelede destek istedi.

No comments: