Friday, March 06, 2009

Zeytinyağına çifte standart yanlış

Yeni Asır
06 Mart 2009,Cuma


Avrupa ülkelerinin Türk zeytinyağına uyguladığı kilo başına 2 euroluk fonun hesabı, İzmir'i ziyaret eden 15 kişilik Alman heyetine soruldu. Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, Almanya'nın Bremen şehrinin İzmir ile kardeş şehir olması nedeniyle İzmir'e gelen Bremen şehri parlamenterlerini ağırladı. Tiryaki, konuklara, Türk zeytinyağına uygulanan 2 euroluk fonun Türkiye aleyhine haksız rekabet yarattığını söyledi.
Ziyarette konuşan Bremen eyaleti İçişleri ve Spor Bakanı Senatör Ulrich Maurer, Türkiye'de çok büyük bir potansiyel bulunduğunu söyledi. Ayrıca İslam'dan kaynaklanan problemlerin bulunduğunu kaydeden Maurer, "İslam problemi var. Bu durum bizim kentimize de girdi. Türkiye'yi destekleyerek bu sorunu çözebiliriz" dedi.
Türk Alman İşadamları ve Akademisyenler Derneği Başkanı, EBSO Meclis Başkan Yardımcısı Sayıl Dinçsoy da, Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ni (ALOSBİ) Frankfurt Borsası'na açma çabaları içinde olduklarını belirtti. Türkiye ve Almanya'yı mihenk taşları olarak gösteren Dinçsoy, "Bana göre Almanya AB'nin, Türkiye Ortadoğu'nun mihenk taşıdır" dedi.

No comments: