Monday, March 16, 2009

Bölge zeytin üreticisi laboratuvara kavuşuyor

Zeytin Ağacı Dergisi
16 Mart 2009,P.Tesi


Marmarabirlik, Bursa Tarım İl Müdürlüğü ile ortaklaşa toprak ve yaprak tahlil laboratuvarı kuruyor. Hürriyet semtindeki İpekböcekçiliği Araştırma Enstitüsü binası bu iş için tahsis edildi.

Binanın bakım onarımı Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılacak, teknik donanım ise Marmarabirlik tarafından sağlanacak. Laboratuvarda Marmarabirlik ortaklarına indirimli ve öncelikli hizmet verilecek.

--/--

Hürriyet semtinde bulunan ve uzun yıllar İpekböcekçiliği Enstitüsü olarak hizmet veren bina, zeytin laboratuvarına dönüştürülecek.

Bir süre önce Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan Maliye Bakanlığı’na devredilen ve Kozabirlik’e kiralanan bina, yeniden Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na geçti. Zeytin Laboratuvarı oluşturulmak üzere Bursa Tarım İl Müdürlüğü’ne İl Özel İdaresi tarafından da 500 bin lira ödenek ayrıldı.

Tarım İl Müdürlüğü de, Marmarabirlik’e başvurdu. Binanın bakım ve onarımını tamamlandıktan sonra, personeli de Tarım İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak laboratuvarın ekipmanlarının da Marmarabirlik tarafından sağlanması yönünde anlaşmaya varıldı.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, yönetim kurulu üyeleri Kemal Dinç, İbrahim Aksoy ve genel müdür İsmail Muzaffer Eren, Tarım İl Müdürü Hüseyin Yıldızer ile birlikte halen boş duran İpekböcekçiliği Araştırma Enstitüsü binasını gezdi.

Tarım İl Müdürü Hüseyin Yıldızer, devlet ve Türkiye’nin en büyük sivil çiftçi organizasyonlarından biri olan Marmarabirlik ile ortaklaşa kurulacak laboratuvarın, Türkiye’de bir ilk olacağını söyledi.

No comments: