Monday, August 04, 2008

Bunlar da zeytinyağı gönüllüleri

Edirne TV
02 Ağustos 2008,C.Tesi


Zeytinyağı gönüllüleri Edirne’den geçti. “Sağlıklı bir yaşam için zeytinyağı kullanımını artıralım” sloganı ile yola çıkan dernek üyeleri, çalışmalarını il il gezerek sürdürüyor.

Edirne, zeytinyağı gönüllülerini ağırladı. Aydın’ın söke ilçesine bağlı Yenidoğan beldesi’nin kültür ve dayanışma derneği’nden 15 kişilik ekip, zeytin ve zeytinyağının yararlarını anlatıp, tüketime katkıda bulunuyor.

Hazırladıkları “sağlıklı bir yaşam için zeytin, zeytinyağını kullanalım” adlı proje çerçevesinde 28 temmuz’da yola çıkan dernek üyeleri, Tekirdağ ve Çorlu’dan sonra Edirne’ye geldiler. İlhan koman parkında stant açan dernek üyeleri, zeytin ve zeytinyağının faydalarını anlattı.

Dernek üyelerinin yanı sıra 7 kişilik halk oyunları ekibi de ege yöresinin oyunlarını sergiledi.

Dernek Başkanı Bekaittin Sezer, 2006 yılında yaptıkları bir araştırmada dünya da 8 bin yıldır üretilen ve üretimi yaygınlaşan zeytinyağının tüketiminin çok az olduğunu söyledi.

Sezer, Ab ülkelerindeki yağ tüketimine değinirken, “Avrupa’daki pek çok ile zeytinyağı tüketimini kıyasladığımızda tanıtım çalışması yapılması gerektiğine karar verdik. Ab ülkelerinde kişi başına ortalama tüketim 14 litre, komşumuz Yunanistan’da 25 litre. Ülkemizde tüketim bu oranların çok altında” dedi.

Zeytinyağı tanıtımı için Edirne’ye gelen gurup, pazartesi günü de Keşan ilçesinde stant açacak. Dernek üyeleri, diğer illeri de gezerek, tanıtım yapacak.

No comments: