Friday, August 29, 2008

Tariş'ten yeni bir ürün: Zeytin yaprağı ekstresi

Yeni Asır
29 Ağustos 2008,Cuma


Yaprağın kurutulması ile elde edilen ekstre, kalp, damar, bağışıklık sistemi ve cilt hastalıklarına iyi geliyor

Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, Türkiye'de ilk defa üretilen zeytin yaprağı ekstresini satışa sunduklarını, yeni ürünle zeytin ağacının ölümsüzlüğünü insana taşımayı amaçladıklarını söyledi. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Çetin, satışa sundukları yeni
ürünlerinin tanıtımını 77. Uluslararası İzmir Fuarı'ndaki (İEF) Tariş Zeytinyağı Birliği standında yaptı. Zeytin ağacının en büyük özelliğinin "ölümsüzlük" olduğunu söyleyen Çetin, "Biz de zeytin ağacının ölmezliğini insana nasıl taşırız diye düşündük. Zeytin yaprağı çayını geçen yılki fuarda tanıttık. Bu yılki fuarda da ekstresini önce İzmirlilere daha sonra tüm Türkiye'ye anlatıyoruz" dedi.

BAKANLIK İZNİYLE
Sağlık Bakanlığı'nın izniyle üretilen ekstrenin sağlığa son derece faydalı olduğunu kaydeden Çetin, ürünün tüm Ta-Ze mağazalarından ve kurumun internet sitesinden satın alınabileceğini söyledi. Stantta Kültür eski bakanlarından Suat Çağlayan da "Ben Zeytin Ağacı: "Mitolojinin Görgü Tanığı" isimli kitabının tanıtımını yaptı. Çağlayan kitabında, yazılı olmayan tarihe tanıklık eden bir zeytin ağacının dilinden mitolojiyi anlattığını söyledi. Zeytin yaprağının kurutulması ile elde edilen ekstrenin, kalp, damar, bağışıklık sistemi ve cilt konusunda sağlığa faydalı olduğu belirtildi.

No comments: