Wednesday, August 06, 2008

Vapurlu zeytinyağı kapasiteyi ikiye katlayacak

Mete Tamer Omur
Referans
06 Ağustos 2008,Çarş.


Logosu nedeniyle Anadolu'da "Vapurlu zeytinyağı" olarak bilinen Kristal Yağları, geçen yıl Arkas Holding ile kurduğu ortaklık sonrasında yatırımlara hız verdi. Halen 25 bin tonluk üretim kapasitesine sahip olan firma, yapılacak yatırım ile bunu 50 bin tona çıkarmayı planlıyor.

Türk zeytinyağını dünyaya ilk kez ambalajlı ve markalı olarak tanıtan Kristal Yağları, farklı gelir gruplarına hitap eden yeni ürünleriyle portföyünü genişletmeye başladı. Nisan 2008'de daha uygun fiyatlı yeni ürünü Antik Küp'ü pazara sunan şirket, bitkisel yağ grubunda ise artan ayçiçek yağı fiyatları nedeniyle alternatif ürün olarak kanola yağı üretimine başladı. Şirket, sızma zeytinyağında farklı ambalajda yer alacak, üst gelir grubuna yönelik 2 yeni ürün konusunda da çalışmalarını sürdürüyor.

Bu yıl zeytinyağı ve bitkisel yağlar grubunda 2 yeni ürün çıkardıklarını ifade eden Kristal Yağları Mali İşler Müdürü Christopher Dologh, Güney Ege zeytinyağlarından üretilen sızma Antik Küp'ü satışa sunduklarını belirtti. Dologh, Antik Küp'ün yüzde 10 fiyat avantajına sahip olduğunu vurgulayarak, "Zeytinyağında uzun bir aradan sonra riviera ve naturel sızma zeytinyağlarının yanına yeni bir ürün ekledik. Ürün portföyümüzü genişletmeye başladık. Değişik bir tat ile raflardaki yerimizi aldık" dedi.

Sızma zeytinyağında farklı ambalajlı 2 yeni ürün üretmeyi planladıklarını açıklayan Dologh, bunların spesifik gurme tarzında olacağı bilgisini verdi. Yeni yağların özel ambalaj ve üründen oluşacağını anlatan Dologh, bu ürünle üst gelir grubunu hedeflediklerini, fiyatların diğer ürünlere göre yüksek olacağını söyledi.

10 milyon dolarlık yatırım planı

Şirketin yüzde 49 hissesini satın alan Arkas Holding'in kendilerine güç kattığını ve sinerji yarattığını anlatan Dologh, kapasite artışı ve teknoloji yenilemeye yönelik bir yatırım projelerinin bulunduğunu dile getirdi. Dologh, şu anda zeytinyağında yıllık 25 bin tonluk üretim kapasitesine sahip olduklarını, yapılacak yatırım ile bunu 50 bin tona çıkarmayı planladıklarını söyledi. Piyasalardaki belirsizliğin ortadan kalkması halinde yatırım planlarını devreye sokacaklarını ifade eden Dologh, 10 milyon dolarlık yatırım hedeflerinin olduğunu belirtti.

No comments: