Wednesday, August 13, 2008

ZEYTİNDOSTU 1. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI

13 Ağustos 2008,Çarşamba

TANITIM İÇİN 3S FORMÜLÜ

Türk zeytin ve zeytinyağını yurt içinde ve yurtdışında tanıtmak ve tüketimi artırmak için çok sayıda proje yürüten Zeytindostu Derneği; sağlık, spor ve sanat alanlarında 3S formülüyle etkinlikler gerçekleştirecek.

3S'den ilk etkinlik ZEYTİNDOSTU 1. ULUSLARARASI FOTOĞRAF YARIŞMASI

Zeytindostu Derneği, konusu zeytin ve zeytinyağı olan ilk fotoğraf yarışmasını düzenledi.

FIAP (International Federation of Photographic Art) ve TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) tarafından desteklenen yarışmanın Türk Zeytin ve Zeytinyağı sektörünün yurtdışında tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını belirten Zeytindostu Derneği Başkanı Metin Ölken, sektörün gelişimi için tanıtım faaliyetlerinin artması gerektiğini bu nedenle 3S (SAĞLIK, SPOR VE SANAT) formülüyle bir dizi etkinlik düzenleyeceklerini açıkladı.

Konusu zeytin ve zeytinyağı olan uluslararası fotoğraf yarışmasını da 3S'nin sanatsal etkinlikler çerçevesinde hayata geçirdiklerini kaydeden Ölken, yarışmayla yurtiçinde ve yurtdışında farklı dinamiklerin dikkatini zeytin ve zeytinyağına çekmeyi hedeflediklerini, sağlık ve spor alanlarındaki projelerini sırayla uygulamaya sokacaklarını dile getirdi.

Ölken, yarışmanın FIAP ve TFSF tarafından desteklenen çok geniş kapsamlı bir organizasyon olduğunu, yarışmada fotoğraf sanatının en saygın ödülleri olan FIAP madalyaları ile çok sayıda özel ödül verileceğini belirterek, “Zeytindostu Derneği kuruluşundan bugüne sektörün tanıtımı ve gelişimi için sayısız etkinliğe imza attı. Sektörün tüm bileşenlerini aynı çatı altında toplayan en büyük sivil toplum örgütü olan derneğimiz bu yarışma ile tanıtım olayına çok özel bir boyut kazandıracak.” dedi.

DÜNYADA İLK

Konusu zeytin ve zeytinyağı olan ilk uluslararası fotoğraf yarışmasının ödül töreni ve sergisi 17-19 Nisan 2009 tarihinde Zeytindostu Derneği tarafından düzenlenecek 3. Anatolive Uluslararası Zeytin ve Zeytinyağı Prosesleri Fuarı ve Kongresi etkinliği çerçevesinde İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

FIAP ve TFSF yönetmeliklerine ve kurallarına göre yürütülecek yarışmaya amatör- profesyonel tüm fotoğrafçılar, renkli baskı dalında en fazla 4 eserle katılabilecek.
Yarışmaya katılan eserleri Türkçe-İngilizce bir katalogda toplayacaklarını belirten Ölken, “ Benzer yarışmaları diğer sanat dalları için de projelendirdik. Amacımız bugüne kadar ihmal edilen nihai tüketiciyi, onların ilgi alanlarını devreye sokarak bilinçlendirmek. Zeytin ve zeytinyağı antik çağlardan beri içinde ölümsüzlük, asalet, adalet, bilgelik, bereket, güç, zafer, mistisizm, dinsellik, kutsallık, arınma, yeniden doğuş, temizlik, saflık, doğallık, güzellik, sağlıklı yaşam biçimi, gibi insanlığın en değerli özelliklerini barındırır. Zeytin ve zeytinyağı eski çağlardan günümüze aktarılmış çok değerli bir kültürdür. Biz bu kültürü 3S formülüyle yaygınlaştırmayı hedefledik” diye konuştu.

YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışmaya katılmak için son tarih 6 Mart 2009. Sonuçlar 17 Martta açıklanacak, sergi ve ödül töreni ise 17 Nisan 2009'da İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

İLETİŞİM:

Tel:0 232 422 01 02
izmirzafer@gmail.com

No comments: