Monday, August 25, 2008

"Tarım satış kooperatifleri birlikleri yeniden yapılandırılmalı"

Dünya
23 Ağustos 2008,C.Tesi


Bakan Çağlayan, Tarım Yıldızları Yarışması Ödül Töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı

İZMİR - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, tarım satış kooperatifleri birliklerinin "yeniden yapılanma sürecine, yeni bir anlayış ve imaja ihtiyaçlarını" olduğunu belirtti.

İzmir Ticaret Borsası tarafından Hilton Oteli'nde düzenlenen Tarım Yıldızları Yarışması Ödül Töreni sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çağlayan, tarım satış kooperatifleri ve bunların oluşturduğu birliklerle ilgili hazırlanan yeni kanun düzenlemesi konusundaki çalışmaların yıl sonuna kadar netleşeceğini söyledi.

"Birliklerin bilanço zararlarının silinmesi ile ilgili bir düzenleme söz konusu mudur?" sorusunu yanıtlayan Çağlayan, "Böyle bir konunun olması öncelikle Maliye Bakanlığı ve Hazine'nin mutabakatıyla olabilir. Bu konuda somut bir şey yok ama getirilen talepler var. Bu taleplerin incelenmesi ve değerlendirilmesi devam ediyor, netleştirilmiş veya netleştirilecek bir şey söz konusu değil.

Daha evvel 16 birliğin 2 milyar YTL borcu affedildi. Tarım satış birliklerimizin de mutlak suretle geçmişte nerede hata yaptık, nasıl yaptık, bu hatayı bir daha nasıl yapmamalıyız değerlendirmesi gerekiyor. Mutlaka yeniden bir yapılanma sürecine, yeni bir anlayışa, yeni bir imaja da ihtiyaçları olduğunu da özellikle ifade etmek istiyorum."

No comments: