Akdenizli olununca zeytinle aşk başlıyor zaten. Zeytinsiz kahvaltı, zeytinyağlısız yemek olmuyor. Sadece yemek mi güzel olan? Ya kültürü!... Bu blog, aşkımız zeytin ve zeytinyağı ile bilgileri sizinle paylaşmak arzumuzdan doğdu. Koray & Hakkı Yazıcı e-posta : mhyazici@gmail.com
Monday, October 22, 2007
Atso Başkanı Hikmet Çinçin; Hatay Zeytincilikte Hak Ettiği Yerde Değil
Türkiye'de zeytin üretiminde ilk 5'in içinde yer alan Hatay'da zeytin ve zeytinyağının sorunları masaya yatırıldı.
(Cihan Haber Ajansı)
22.10.2007
Türkiye'de zeytin üretiminde ilk 5'in içinde yer alan Hatay'da zeytin ve zeytinyağının sorunları masaya yatırıldı.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) tarafından düzenlenen seminerde, zeytinyağının laboratuar analizlerinden yurt dışı satışına kadar tüm sorunlar dile getirildi. ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, Hatay'ın sahip olduğu zeytin ve zeytinyağı varlığını aktardı. Hatay'ın zeytin ve zeytinyağı üretiminde hak ettiği yerde olmadığını dile getiren Çinçin, 540 bin 300 hektar arazisi bulunan Hatay'da, 45 bin 901 hektarlık bölümde zeytin üretimi yapıldığını ifade etti.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment