Sunday, October 14, 2007

Yabancılar, 'İlk El'den zeytinyağını seviyor


Tariş'in, butik mağazaları Ta-Ze'lerin sayısı artarken en çok ilgiyi 'İlk El' ve 'Erkence' zeytinyağlarıyla, el-vücut losyonu, şampuan gibi ürünler görüyor

Radikal
13/10/2007

DHA - İZMİR - Avrupalı Zeytinyağında 'İlk El' ve 'Erkence'yi sevdi, Tariş'in yurtdışındaki hedefleri büyüdü. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin Ta-Ze adı altında yurtdışında açtığı butik mağazalarının sayısı dörde çıkarken, mağazalarda zeytin ve zeytinyağlarının yanı sıra lifli sabunlar ile kişisel bakım ürünleri de büyük ilgi görüyor. Tariş'in, ABD, Kanada ve Almanya'da mağazaları bulunuyor.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin Ta-Ze adı altında yurtdışında açtığı mağazalarda en çok 'İlk El' ve 'Erkence' markalı zeytinyağları satılıyor. Kentlerin en işlek caddelerindeki alışveriş merkezlerinde 50 metrekare büyüklüğünde açılan butik mağazalarda zeytinyağı başta olmak üzere, zeytin, gurme ürünler, kişisel bakım ürünleri, aksesuvarlar ve kitaplar olmak üzere 300 ürün satışa sunuluyor.

ABD'liler lifli sabun seviyor
Mağazalarda Milas zeytinlerinden yapılan 'İlk El', Tepeköy zeytinlerinden yapılan 'Erkence' ile Havran zeytinlerinden yapılan 'İncecik' markalı zeytinyağlarının ardından organik zeytinyağları en fazla ilgiyi görüyor.
ABD'de en fazla İlk El, Eskisi Gibi, Kidonia, Erkence ve kooperatif yağlarından Milas, Edremit, Ayvalık, Ezine yağları satılıyor. Bunun dışında palamut kırma zeytinle badem ve domates dolgulu zeytinler ABD'deki sofralarda yerini alıyor. Lifli sabunlar ve kişisel bakım ürünleri ABD'lilerin tercihi oluyor. Kanada'daki Toronto ve Montreal mağazalarında İncecik, Erkence ile aromalı yağlar satışta başı çekerken, zeytinlerde yine badem ve domates dolgulu ürünler isteniyor.
Düsseldorf mağazasında da en fazla ilgiyi İlk El, Erkence, İncecik ve kooperatif yağları gördü. Mağazalarda gurme ürünlerden doğal deniz tuzu, nar ekşisi, soslar, deniz börülcesi, turp otu, şevketi bostan, sütotu satılıyor. El ve vücut losyonu ile zeytinyağlı şampuan ve saç bakım yağı ve sabunlar en çok satılan ürünler arasında.

No comments: