Wednesday, October 31, 2007

Marmarabirlik'ten 13 milyon dolarlık ihracat


Dünya
30/10/2007


BURSA - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (Marmarabirlik), 1 Kasım 2006 tarihinde bugüne kadar 13 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiği bildirildi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, yazılı açıklamasında, birlik olarak ''Dünyanın en büyük zeytin üreticisi'' unvanının hakkını ve Marmara bölgesindeki 35 bin zeytin üreticisinin alın terinin karşılığını verebilmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.

Çıtayı her geçen gün yükselttiklerini ifade eden Taviloğlu, ihracatta 13 milyon dolar rakamına ulaştıklarını kaydetti. Taviloğlu, ihracatı artırmada fuarların büyük önemi olduğunu, bu çerçevede, Almanya'nın Köln kentinde 13-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenen dünyanın en prestijli gıda fuarı ANUGA'da stant açtıklarını ifade etti.

Marmarabirlik markasını iç pazarda daha da tanınır kılmak ve satışı artırmak için yurt içi fuarlara da büyük önem verdiklerini ifade eden Taviloğlu, bu amaçla İstanbul'da 31 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek ''Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı''nda, geniş bir stantla yer alacaklarını söyledi.


Marmarabirlik Anuga'dan Sonra İstanbul Gıda Fuarı'nda

(Cihan Haber Ajansı)
30.10.2007


2007-2008 ürün alım sezonunu 5 YTL baş fiyatla açan Marmarabirlik, hem yurt içinde, hem de yurt dışında düzenlenen fuarlar aracılığıyla pazar payını artırıyor. Marmarabirlik, ekim ayı ortasında Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen dünyanın en prestijli gıda fuarı ANUGA'nın ardından, 31 Ekim'de İstanbul CNR Expo'da açılacak 15. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı'na katılacak.

Marmara Zeytin tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Refi Taviloğlu, "dünyanın en büyük zeytin üreticisi" unvanının hakkını ve Marmara Bölgesi'ndeki 35 bin zeytin üreticisinin alın terinin karşılığını verebilmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, çıtayı her geçen gün yükselttiklerini, ihracatta 13 milyon dolar rakamına ulaştıklarını söyledi. İhracatı artırmada fuarların büyük önemi olduğunu vurgulayan Refi Taviloğlu, bu çerçevede, Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen dünyanın en prestijli gıda fuarı ANUGA'da stant açtıklarını söyledi. 2009 ANUGA'da Marmarabirlik'in daha geniş yer alacağını ifade eden Taviloğlu, yanı sıra, Marmarabirlik markasını iç pazarda daha da tanınır kılmak ve satışı artırmak için yurt içi fuarlara da büyük önem verdiklerini bildirdi. Başkan Taviloğlu, bu amaçla da İstanbul CNR Expo'da, 31 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında 15.'si düzenlenecek olan Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı'nda da geniş bir stantla yer alacaklarını ifade etti. Bu arada Marmarabirlik, hafta sonunda 2007-2008 sezonu zeytin alım fiyatlarını açıklamış ve 200 tane/kg. zeytine 5 YTL, 360 tane/kg. zeytine de 1.40 YTL fiyat vermişti.

No comments: