Wednesday, October 10, 2007

Kilis'te Sofralık Yeşil Zeytin Piyasada


(MAD-ST-Y)(İhlas Haber Ajansı)
10.10.2007


Kilis'te, Yeni Mahsul Sofralık Yeşil Zeytin Piyasaya Çıktı. Önemli Bir Zeytin Üretimine Sahip Olan Kilis'te, Yeni Mahsul Sofralık Yeşil Zeytin Sabah Pazarında Kilosu 2 YTL 50 Ykr'dan Satılmaya Başlandı.

Kilis'te, yeni mahsul sofralık yeşil zeytin piyasaya çıktı. Önemli bir zeytin üretimine sahip olan Kilis'te, yeni mahsul sofralık yeşil zeytin sabah pazarında kilosu 2 YTL 50 YKr'dan satılmaya başlandı.

Zeytin satıcısı Metin Şahin, Kilis ve yöresinde üretilen zeytinin, Ege'de üretilen zeytinlerden yüzde 15 oranında daha yağlı olduğunu ifade etti. Metin Şahin, “Kilis'te, Kasım ayı içerisinde sofralık zeytinin piyasaya çıkması gerekiyor. 15-20 gün önce yeşil zeytinin piyasaya çıkmasının en büyük nedeni Kilis'te sofralık zeytin yetiştirilmeye başlamasıdır. Çünkü sofralık zeytin normal zeytinde daha erken yetişiyor. Kilis'te, yeşil zeytin tatlandırıldıktan sonra kahvaltı sofrasını süslüyor. Kilis'te zeytin hasadı kısa bir süre sonra başlayacak. Zeytin hasadı yapılırken sofralık zeytin, yağ olarak değerlendirilecek zeytinlerden ayrılarak, evlerde tatlandırılır. Bu zeytinler, diğer zeytinlere göre daha iridir. Yeşil ve siyah olan bu zeytinleri zeytin bahçesi olmayanlar pazardan alarak evlerinde tatlandırır. Yeşil zeytinin kilosu 2 YTL 50 YKr'dur" dedi.

No comments: