Friday, November 07, 2008

Sektörün kalbi Mut'ta atıyor...

H.BERBER
Zeytin Ağacı Dergisi
Mut,Mersin
7 Kasım 2008,Cuma


Hasat döneminde, zeytin ve zeytinyağı sektörünün kalbi Mut'ta atıyor. Dış Ticaret Müsteşarlığı, Mersin Valiliği, Ege İhracatçı Birlikleri, Mut Kaymakamlığı, Mut Belediyesi, Mut Tarım İlçe Müdürlüğü, Mut Ziraat Odası, Mut Ticaret ve Sanayi Odası, Zeytindostu Derneği'nin ortak organizasyonu ile gerçekleştirilen 3. Mut Hasat Şenlikleri Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Kürşat Tüzmen'in Mut'ta zeytin hasadı ve sembolik zeytin sıkımına katılımı ile bugün başladı.

"DİR MÜCADELESİ DEVAM EDECEK"

Mut'lu üreticilerle beraber zeytin hasat eden Tüzmen, "Mut'a ve Mutlu zeytin üreticilerine destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. Zeytinyağında dahilde İşleme rejimine de "DİR" değinen Tüzmen, "özellikle yok yıllarında dış pazarda raf kaybetmememiz için DİR'i sağlayacak düzenlemeleri geçekleştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Türkiye'de ki zeytin ağacı varlığının yüzde 6'sının Mut ilçesinde bulunduğu bilgisini veren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve EZZİB Başkanı Ali Nedim Güreli ise, "165 milyon zeytin ağacı var. 10 Milyonu burada ise Türkiye zeytinliklerinin yüzde 6'sı bu ilçede. Bu kadar zeytin ağacının hepsi henüz şu anda ürün verecek bir durunda değil. Biz bu arkadaşlara destek vermeye geldik. TİM olarak, EZZİB olarak onlara destek vermeye geldik. Arkadaşların gayretine şapka çıkartmak lazım. Önümüzdeki yıllarda da başka yörelere de bu desteği vermeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz senede Aydın'daydık. Sayın bakan da dış ticaret açığını kapatan bir sektör olduğumuz için bizim sektöre ehemmiyet veriyor." diye konuştu.....

No comments: