Friday, November 14, 2008

Tariş'i bitirmeyin

Yeni Asır
14 Kasım 2008,Cuma


Tariş Zeytinyağı Birliği Başkanı Çetin, "IMF'nin dayatmasıyla Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri yasa taslağı kabul edilirse kontak kapatırız" dedi

Tariş Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin ve Genel Müdür Güngör Şarman, Yeni Asır Yayın Grubu Başkanı Şebnem Bursalı'yı ziyaretlerinde, 4 bin 572 sayılı Tarım Satış Kooperatifleri Birlikleri Yasası'nın değiştirilmesi için hazırlanan yasa taslağına tepki gösterdi. Şu an Başbakanlık onayında bulunduğu belirtilen taslağın tarım satış kooperatiflerinin kontağını kapatmaya yönelik olduğunu belirten Tariş Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, "Hazırlanan yasa taslağında, birliklerin başarısızlığının yönetici hatası olduğunu belirtiliyor. Tarım satış kooperatifleri birlikleri kötü bir noktaya getirilmek isteniyor. Ankara, hatasını bize yüklemeye çalışıyor. Eğer bu taslak yasalaşırsa kooperatifler ve birlikler biter. Bu yapılanlar IMF'nin dayatmasıdır" diye konuştu.

PARÇALANMADIK
Tariş'e bağlı 17 birliğin ayrılması ile parçalanmadıklarını belirten Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, bu sayede daha iyi bir yönetim modeli oluşturduklarını söyledi. Parçalandıkları yönünde bir izlenim oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Çetin, yeniden yapılandıklarını, bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Tarişbank'ın da 1990'lı yılların sonunda ellerinden haksız yere alındığını belirten Çetin, "Sermaye artırımı yaptık diye bankamızı elimizden aldılar. Oysa bankamızın pek çok bankadan daha güçlü olduğunu ve yaşatılması gerektiğini Ankara'daki yöneticilere anlatmıştık. Ancak IMF bankamızın kellesini istemişti, biz de verdik" dedi.
Tariş Zeytinyağı Birliği Genel Müdürü Güngör Şarman ise, değişiklik öngören yasa taslağının hayata geçmesi durumunda Ege ile özdeşleşen Tariş'in tarihe karışacağını dile getirdi. Şarman, taslağın yeniden düzenlenmesinin zorunlu olduğunu kaydetti.

Kişi ve kurumların kavgaları bitsin
İzmir'in hak ettiği yerde olmadığını belirten Çetin, kentteki bazı kişi ve kurumlar arasındaki kavgalara da son verilmesi gerektiğini kaydetti. İzmir'in pek çok konuda Türkiye'nin ilklerine imza attığını belirten Çetin, şöyle konuştu: "Kentimiz coğrafi ve pek çok alanda mükemmel bir konuma sahip. Demek ki bir eksiklik var. O halde kendimizi sorgulamalıyız. Yanlışları kendimizde arayıp bulmalı ve ortadan kaldırmalıyız."

No comments: