Tuesday, September 18, 2007

CHP'li Demirel: "Zeytine Taban Fiyat Uygulansın"


(ANKA) (Ankara Haber Ajansı) 10.09.2007

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, Son 5 Yılda Düşen Zeytin Fiyatlarının Artırılması İçin, Konuyu Yazılı Soru Önergesiyle Meclis Gündemine Taşıdı. Demirel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Yanıtlamasını İstediği Önergesinde, "Zeytinde Taban Fiyat Uygulamasına Geçilmesi Konusunda Acil Olarak Neler Yapmayı Planlıyorsunuz" Diye Sordu.


ANKARA (ANKA) - CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, son 5 yılda zeytin fiyatlarının düştüğünü belirterek, zeytinde taban fiyat uygulamasına geçilmesi talebini yazılı soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Demirel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği önergesinde, "Zeytinde taban fiyat uygulamasına geçilmesi konusunda acil olarak neler yapmayı planlıyorsunuz" diye sordu.

Bu yıl yaşanan kuraklığın zeytin üretimini olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Demirel, Başbakan Erdoğan'a, "Zeytinde taban fiyat uygulamasına geçilmesi konusunda acil olarak neler yapmayı planlıyorsunuz" diye sordu.

Demirel, zeytin ve zeytinyağı konusunda Türkiye'nin dünyada sahip olduğu kaliteyi de hatırlatarak, "Zeytinin korunması ve daha tanınır ve aranır hale gelmesi için 'zeytin ve zeytinyağı politika ve stratejilerinin belirlenmesi noktasında acil olarak neler yapmayı planlıyorsunuz" sorusunu yöneltti.

***

Demirel; “Zeytin ve yağ üreticisi desteklensin”

Kaynak :Gemlik Körfez GazetesiHaber

12.04.2007

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, zeytin ve zeytinyağ üreticilerinin desteklenmesi için TBMM'ne yazılı soru önergesi verdi.

Kemal Demirel'in Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarafından yazılı olarak cevaplaması için verdiği önergede, dünya ülkeleri tarafından benimsenen ancak ülkemiz ve Bursa açısından hem çok değerli bir besin maddesi, hem de çok zengin ekonomik potansiyele sahip bir ürün olan zeytine hak ettiği değerin verilmesi gerektiği vurgulandı.

Demirel, önergesinde "Geçtiğimiz yıllarda Bursa ilinde zeytin ve zeytinyağı üreticisi köylülerimiz bir çok sorunla karşı karşıya kalmıştır. Uygun desteklemeleri alamamış, fiyat da istenilen düzeyde olmamıştır. Bölgesel özelliklere göre yetiştirilen zeytinlerin en uygun biçimde değerlendirilerek, gerekli işlemler sonucunda, kayıp olmadan üretici köylülerimizin verdiği emekler ve alın teri hak ettiği değeri bulmalıdır" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, önergesinde şu sorulara cevap istedi;
"1- 2007 yılında zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin desteklenmesi yönünde neler yapmayı planlıyorsunuz?
2- 2007 yılında zeytin ve zeytinyağı üreticilerine ilaç, gübre ve mazot desteği verilmesi yönünde çalışmalarınız mevcut mudur? Varsa bunlar nelerdir?
3- Zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin ürünün, pazarlama, satışı ve fiyat tespiti konusunda geçtiğimiz yıllarda karşılaştıkları sorunlarla yeniden karşılaşmamaları için bu yıl ne gibi önlemler alınması planlanmaktadır?"

No comments: