Friday, September 21, 2007

ÜRETİCİNİN MALINI UCUZA KAPATMAK İSTEYENLER KİM?


Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan Metin ÖLKEN
21/09/2007

ZEYTİNDOSTU DERNEĞİ BASIN BÜLTENİ

Türk zeytin ve zeytinyağı sektöründe ne zaman bir sıkıntı baş gösterse, hemen malum açıklamaların arkasına sığınılarak gerçek dışı yönlendirmelerle kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır.

Benzer açıklamaların bu dönemde de sık sık yapıldığı görülmekte ve dünya gerçeklerinden uzak demeçlerle hayali düşmanlar yaratılarak, sektör sözüm ona hizaya sokulmak istenmektedir.

Yurtdışı mihraklar, üretici düşmanı senaristler hatta vatan hainleri gibi suçlamaların yine havalarda uçuştuğu bir dönemde Tariş Zeytinyağı Birliği Başkanı Sayın Cahit Çetin'in medyaya yansıyan son sözleri sektörde ciddi sıkıntılar doğurmuş ve sektör zan altında bırakılmıştır.

Sayın Çetin'in isim vermeden genel ifadelerle, sürekli olarak ; "spekülatörler, üreticinin malını ucuza kapatmak için çirkin senaryolar ortaya koyanlar, dış mihraklar" gibi ne olduğu ve kimi kastettiği belirsiz tanımlamalarına açıklık getirerek sözünü ettiği kişi ya da kişileri açıklamasını bekliyoruz.

Sektörün en önemli kurumlarından birinin başında bulunan bir kişinin genel olarak sektörü kapsayacak şekilde açıklamalarda bulunmak yerine, iddia ettiği senaryoları yazanları açık açık belirtmesi gerekir.

Sektörün en büyük sivil toplum örgütü olmanın sorumluluğu gereği Sayın Çetin'den kamuoyu önünde sözünü ettiği kişi veya kişileri açıklamasını istiyor ve bu açıklamanın yapılmamasının sektörü geri dönüşü olmayacak şekilde yaralayacağını kamuoyuna duyurma gereği duyuyoruz.

Saygılarımızla

No comments: