Tuesday, September 18, 2007

“Marmarabirlik’i göreve bekliyoruz”


Haber Tarihi : 18.09.2007
Haber Editörü : Seyfettin ŞEKERSÖZ
Haber Kaynağı : gemlik korfez gazetesi


Birlik, rapor hazırlamaması nedeniyle Devletten prim istenmesini geciktirmekle suçlandı.

Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, zeytin üreticisinin sorunları ve zeytinin geleceği için yapılan toplantılarda kendi raporlarını hazırlamayı geciktiren Marmarabirlik Genel Merkezi'ni göreve beklediklerini açıkladı.

Gemlik, Nilüfer, Osmangazi, Mudanya, Orhangazi ve İznik Ziraat Odaları ile birlikte bir süre önce Marmarabirlik Genel Merkeziyle yaptıkları toplantıda, odalar olarak üreticilerin mağduri yetlerini önlemek ve Marmarabirlik yönetiminin de boş yere yıpratılmaması konusunda sorunların masaya yatırıldığını söyleyen Ali Çelik, "Her oda ve Marmarabirlik yönetimi rapor hazırlayarak değerlendirildikten mağdur edilmemesi ve birliğin mahsul alım sıkışıklığının önlenmesi için ortak rapor hazırlayıp devletten üretim bazında prim talep edilmesini ve Anka ra'da görüşmelerde bulunulmasını kararlaştırdık. Yaptığımız ikinci toplantıda Odalar raporlarını hazırlamasına rağmen Marmarabirlik kendi raporunu henüz hazırlayamadığını bildirince karar alınamadı.Bir hafta sonra yaptığımız toplantıda birlik yönetimi raporu yine hazırlayamadığını beyan etti ve iki gün içinde bu raporu hazırlayıp odalara göndereceğini söyledi. Ancak bu güne kadar bu konuda Birlik yönetiminden rapor henüz bize ulaşmadı" dedi.

Marmarabirlik yöneticilerinin bu davranışını Ziraat Odaları olarak anlayamadıklarını söyleyen Ali Çelik, "Yönetici işletmenin gelişimini, önünün açılmasını, ortaklarına faydalı olmasını ister.

Ziraat Odaları olarak Birlik yönetimine her zaman üreticilerin menfaatlerinin
korunması yönünde destek verdik. Acaba bizi mi dikkate almıyorlar, yoksa kendi yeteneklerimi noksan anlayamadık. Altı ilçenin Ziraat Odaları olarak Marmarabirlik yönetiminin biran önce karar alıp rapor hazırlayarak Ankara gitmeyi istiyoruz" şeklinde konuştu.

No comments: