Thursday, September 20, 2007

Tariş, Avrupa'da ilk mağazasını Düseldorf'ta açacak


Dünya Gazetesi
20/09/2007


İZMİR - TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliğinin zeytinyağı butik mağazası Ta-Ze'nin ilk Avrupa mağazası Almanya'nın Düsseldorf kentinde açılacak.
TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, birliğin satış ve pazarlama şirketi Tariş Zeytin AŞ kanalıyla yurt içi ve yurt dışında özel zeytinyağı butikleri açtıklarını belirterek, Ta-Ze konseptini Türkiye'den sonra yurt dışında da tanıtmak amacıyla ABD ve Kanada'da mağazalar açtıklarını hatırlattı. Avrupa'daki ilk mağazanın Almanya'nın Düsseldorf kentinde yarın açılacağını bildiren Çetin, mağazayla TARİŞ zeytinyağı markasına kalıcı pazarlar yaratılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Yeni açılacak mağazayla yurt dışı mağaza sayısının 4'e ulaşacağını ifade eden Çetin, şu görüşleri bildirdi:

"Almanya zeytinyağı pazarında Türk ürünlerinin payının yüzde 2 gibi çok düşük seviyelerde kalıyor. Düsseldorf yatırımıyla hedefimiz çok düşük seviyede olan Türk zeytinyağına, TARİŞ zeytinyağına yer açmak. Ürünümüzün farklı tatları ve zenginlikleri, Avrupa piyasasında başarıyla yer edinmesini sağlayacaktır."

TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Genel Müdürü Güngör Şarman da sağlık trendinin tüm dünyada ve özellikle Avrupa'da hızla artmasına paralel zeytinyağı tüketiminin öneminin de arttığını ifade etti. Şarman, son yıllarda Almanya'da zeytinyağı tüketiminin yüzde 400 artışla kişi başına yıllık 1.6 kilogram seviyesine ulaştığına işaret eden Şarman, kısa sürede bu rakamın 2 kilogram seviyelerine ulaşacağının öngörüldüğünü anlattı.

Düsseldorf mağazasında 300 kalem ürünün satışa sunulacağı belirtildi.

No comments: