Monday, September 24, 2007

hhaberler...haberler...haberler...haberler...haberler...


Aydın Zeytinyağı Şenliği 27 Ekim'de..‏

Zeytin ve zeytinyağının Aydın ekonomisinde önemli bir yere sahipolduğunu belirten EBSO Aydın Şubesi Başkanı Ercan Çerçioğlu, Aydın'dazeytinyağı sanayisinin gelişmesi yönünde yatırımların da devam etmesigerektiğini söyledi. Zeytinyağının ve Aydın'ın tanıtımını yapmak üzere27 Ekim'de Zeytinyağı Şenliği düzenleyeceklerini bildirenÇerçioğlu,"Altı gün sürecek şenlikte ilk üç gün İspanya'dan gelen ikihoca eşliğinde 60 kişilik bir guruba zeytinyağı tadım kursu verilecek.Geri kalan üç günde hasat şenliği yapılacak" dedi.

...

Ravika Çinliler`e zeytinyağı yedirecek‏
Keskinoğlu Şirketler Grubu'nun 2005 yılında 1,5 milyon dolar yatırımlakurduğu ve yaklaşık 6 milyon dolara mal olan Ravika Zeytinyağı,uluslararası pazarda hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor

Bugün Gazetesi


Keskinoğlu Şirketler Grubu'nun 2005 yılında 1,5 milyon dolar yatırımlakurduğu ve yaklaşık 6 milyon dolara mal olan Ravika Zeytinyağı,uluslararası pazarda hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Bu konuda yapılan açıklamaya göre şirket, Çin'in devlete bağlı Shenfafirması ile anlaştı. Bu kapsamda ilk altı ayda 120 bin litrezeytinyağı ihraç edilecek. Önümüzdeki yıl Çin'de profesyonel birpazarlama ekibi kurularak toplam 10 bin noktada satışa sunulacak olanRavika Zeytinyağı için, Çin'in Lanzhou, Gingdao, Nantong, Shangai,Yichang, Zhuhai ve Kunming şehirlerinde 7 bölge bayiliği oluşturuldu.Şirket, 2008 yılında ise Çin'e 750 bin litre zeytinyağı ihracatıgerçekleştirmeyi hedefliyor.

...

Ayda 100 YTL`ye Kiralık Zeytinyağı Fabrikası

Milliyet Gazetesi, 21.09.2007

Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Umurlu mevkinde bulunan 4 bin metrekarelik zeytinyağı fabrikası ve depo binalarını 25 yıllığına kiraya verecek. Yerli ve yabancı kuruluşların birlikte veya münferit olarak katılabilecekleri ihale kapalı teklif usulüyle yapılacak.

Toplam muhammen bedeli 982 bin 923 YTL olarak belirlenen ihalede katılımcılardan 29 bin 487 YTL tutarında geçici teminat bedeli alınacak. İhale, 4 Ekim 2007 tarihinde saat 10.00`da Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü`nde gerçekleştirilecek.
Zeytinyağı fabrikası için hazırlanacak rölöve ve restorasyon projelerinin Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu`nun onayı için geçen 2 yıl ve sonrasındaki 3 yıllık restorasyon süresince kiracıdan ayda 100 YTL kira alınacak. Altıncı yıl kira bedeli aylık 1000 YTL olacak. Sonraki yıllarda kiraya ÜFE oranında artış yapılacak.

No comments: