Saturday, July 19, 2008

10 ayda 800 ton zeytinyağı ihraç ettiler

Haber Ekspres
19 Temmuz 2008,C.tesi


Aydın'da 55 sanayicinin bir araya gelerek kurduğu Aydın Ortak Girişim Modern Zeytinyağı Rafineri Pirina Tesisleri AŞ, yurt dışına 39'uncu zeytinyağı konteynerini gönderdi.

Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin ve Prof. Dr. Özcan Güven'in girişimleriyle Aydın'da faaliyet gösteren 55 iş adamının bir araya gelerek kurdukları 7 milyon YTL sermayeli Aydın Ortak Girişim Modern Zeytinyağı Rafineri Pirina Tesisleri AŞ, kuruluşunun ardından geçen on aylık sürede, Aydın ekonomisine katkıda bulunmaya devam ediyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Özcan Güven, yaptığı açıklamada, şirketlerinin ilk hedefleri olan yurt dışına zeytinyağı satmayı başardıklarını belirterek, kuruldukları günden bu yana yurt dışına sürekli olarak zeytinyağı sattıklarını söyledi. Bugüne kadar Belçika, Amerika Birleşik Devletleri , Singapur, Güney Kore, Japonya ve Tayvan'a zeytinyağı sattıklarını bildiren Güven, şöyle konuştu:

"Bugün yurt dışına 39'uncu konteynerimizi gönderiyoruz. Bununla birlikte yurt dışına toplam 800 ton zeytinyağı ihraç etmiş oluyoruz. Henüz on aylık bir şirket olmamıza rağmen yurt dışına 3 milyon dolarlık satış gerçekleştirdik. Biz bu ciroya, zeytinyağı sektörünün kuraklıktan ötürü en kötü sezonu yaşadığı bir dönemde ulaştık. Önümüzdeki yeni sezonda bunu üç katına çıkarmayı hedefliyoruz."

Güven, şu anda satışa hazır bir şekilde 200 ton rafine pirina yağı, 100 ton riviera ve rafine zeytinyağlarının olduğunu anlatarak, Aydın zeytinyağının tanıtımı için de çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti.

"Aydın'daki zeytinyağı potansiyelini ve zeytinyağını dünyaya tanıtarak, mutfaklarda hak ettiği yeri alması için çalışıyoruz" diyen Güven, bu yıl kuracakları dolum tesisiyle günlük üretimlerini 150 tona çıkaracaklarını duyurdu.

No comments: