Friday, July 11, 2008

Unilever, Komili yağlarını Anadolu Grubu’na sattı

Milliyet
11 Temmuz 2008, Cuma


Anadolu Grubu’nun çoğunluk hissesinin sahibi Yazıcılar Holding, bağlı ortaklığı Ana Gıda’nın, Unilever ile tüm Komili markalarının satın alınmasına ilişkin bir anlaşma imzaladığını açıkladı.

Yazıcılar Holding’in İMKB’ye yaptığı açıklamaya göre, söz konusu ürünler başta zeytinyağı, ayçiçekyağı ve mısıryağı olmak üzere yenilebilir sıvı yağlar ile muhtelif gıda ürünlerini içeriyor.

Kırlangıç da Anadolu’nun
Unilever de Türkiye’de sahibi olduğu Komili zeytinyağı birimini Anadolu Grubu’na ait Ana Gıda’ya satmak üzere nihai anlaşma imzaladığını açıkladı. Unilever ve Yazıcılar Holding’den yapılan açıklamalarda satış bedeli belirtilmedi. Ancak ödemenin tamamının bu yıl içinde yapılması bekleniyor. Unilever, Komili’nin 2007 cirosunun yaklaşık 26 milyon euro olduğunu açıkladı.

Dünyanın 100 ülkesinde 174 bin çalışanı bulunan İngiliz - Hollanda ortaklığı olan Unilever’in markaları arasında Dove, Lux, Persil, Cif ve Domestos da bulunuyor. Unilever 2007’de 40 milyar dolarlık satış geliri elde etti.

Portföyüne Komili’yi de ekleyen Türkiye sıvıyağ pazarının önde gelen kuruluşlarından olan Ana Gıda ise Kırlangıç ve Sezai Ömer Madra markaları ile yurtiçi ve yurtdışı pazara yönelik zeytinyağı, mısıryağı ve ayçiçekyağı üretimi ve satışı da yapıyor.

No comments: