Friday, July 11, 2008

Ege Orman Vakfı zeytinyağı satıyor

Yeni Asır
11 Temmuz 2008,Cuma


Ege Bölgesi'nde orman varlığını artırmak için çalışmalar yapan Ege Orman Vakfı, zeytin ve zeytinyağı satışına başladı. Satışa sunulan zeytin ve zeytinyağları, Ege Orman Vakfı'nın Maliye Hazinesi'nden kiraladığı 900 dekarlık alanda, özel yöntemlerle yetiştiriliyor. Bu ürünlerden alınan her bir kolinin karşılığında ise, Ege Bölgesi'ne 15 fidan dikilecek.

30 BİN AĞAÇ

Ziraat mühendislerinin kontrolü altında yetiştirilen zeytinler, bu yıl 430 gramlık özel cam kavanozlarda Gemlik tipi sofralık siyah zeytin olarak, 500 mililitrelik cam şişelerde ise naturel zeytinyağı olarak satışa sunuldu. Zeytinler, bu alanda özel olarak yetiştirilen Gemlik ve Ayvalık çeşidi toplam 30 bin ağaçtan oluşan bir zeytinlikten elde edildi. İstanbul Anatolive, İzmir Vinolive fuarlarında tanıtılan ürünler, uzmanlar eşliğinde yapılan tadımlarda büyük beğeni kazandı. Ürünlerin "Ege Orman Vakfı" markası altında satışa sunulduğunu açıklayan Ege Orman Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Bakioğlu, "Ege Orman Vakfı Zeytinliği 2002 yılında Maliye Hazinesi'nden kiralanan 900 dekarlık alanda Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Özel Ağaçlandırma Yönetmeliği'ne uygun olarak Menderes'e bağlı Oğlananası Beldesi'nde tesis edildi. Gemlik ve ayvalık çeşidinden 30 bin ağaçtan oluşan zeytinlik damlama sulama sistemi ve uzman ziraat mühendislerinin kontrolü altında gerçekleştirilen bakım çalışmaları sayesinde örnek olarak gösterilmektedir" dedi.

ÇAM ORMANLARI

Bakioğlu, ilki geçen yıl tadıma sunulan Ege Orman Vakfı Zeytinliği ürünlerinin "Ege Orman Vakfı" markası altında, Tariş tarafından dolumlarının yapıldığını ve satışa sunulduğunu söyledi. Ege Orman Vakfı zeytin ve zeytinyağlarının lezzetli, hijyenik ve anlamlı bir armağan olabileceğini de söyleyen Bakioğlu, "Çalışanlarına ya da müşterilerine armağan etmek için bu ürünlerden alanlar her koli için 15 adet fidan dikmiş olacak. Ege Orman Vakfı satılacak her koli ürün için elde edilecek gelirlerden çam ormanları oluşturacak. Ürünlerin üzerindeki kartlara adres bilgilerini doldurup vakfa gönderen doğasever tüketiciler fidanlarının dikim törenine davet edilecek" dedi.

Bakioğlu, zeytinliğin ürünlerinden elde edilen yaklaşık 25 bin zeytin kavanozu ve 500 şişe zeytinyağının satış gelirlerinden orman ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

12 adet kavanoz içeren bir zeytin kolisi, 6 adet cam şişe içeren zeytinyağı kolisi 75 YTL'den satılıyor.

İsteyenler 0 232 464 51 60 numaralı telefondan Ege orman Vakfı'na ulaşarak ürün sipariş edebilecekler.

No comments: