Saturday, April 05, 2008

14 yıl siyasal lobi yaptı, şimdi zeytinyağı satıyor


SEVİNÇ ÖZARSLAN
AKTÜEL-ZAMAN
5 Nisan 2008,Cumartesi


Rengin Suar ismini biz bilmiyoruz; ama sanat ve siyaset dünyası kendisini yakından tanıyor. Çünkü Suar, başarılı bir halkla ilişkiler ve tanıtım uzmanı. Betül Mardin'in yetiştirdiği ilk öğrencilerden biri.

Alinur Velidedeoğlu ile birlikte 'Saatchi&Saatchi' reklam kampanyalarını düzenledi. 20 yıllık iş hayatında mesleğinin duayenleri arasında yer alan önemli isimlerle projelere imza attı. Sanatçı-yönetici Rengim Gökmen, modern dansın ustası Beyhan Murphy, Başbakanlardan Tansu Çiller, Refahyol hükümeti döneminde Devlet Bakanı Abdullah Gül, Turizm Bakanlığı yaptığı süreçte Ahmet Tan bu isimler arasında…

Rengin Suar'ın bu başarılı iş faaliyetleri ve kabarık CV'si artık bir köşede duruyor. Onun için şimdi en önemli şey zeytinyağı... Suar, "1995'te Başbakanlıkta danışman olarak çalışmaya başladım. Tanıtma Fonu projeleri, Gümrük Birliği öncesi dış tanıtım kampanyalarında koordinasyon, yabancı basın ve lobi faaliyetleri… Bir dönem Turizm Bakanı danışmanlığı yaptım. Devlete on dört sene hizmet verdim. Üretemediğimi gördüğüm noktada girişimciliği seçtim." diyor. Artık markasını oluşturmaya karar veren Suar, kendisini Edremit Körfezi zeytinlerine adamış. Onu ilginç kılan en önemli özelliği ise, sattığı zeytinyağının tenekesini kendi resmiyle etiketlendirmesi. Çünkü seçtiği fabrikada üretimin her aşamasıyla ilgileniyor. Zeytinin hasat zamanında bölgede yaşıyor, üreticisiyle toplama alanlarına giriyor. Suar, "Bizzat başında olduğum süreçlerde ağaçlar tek tek seçiliyor, taneler yere değmeden toplanıyor ve aynı gün içinde özenle işleniyor. Zeytini yere düşürmeden toplamak incelik ister. Toprağa değip kalan zeytin yara alır. Ben zeytinyağının sadece lezzetine değil, içinde barındırdığı besin değerleri, antioksidan özelliklerine de önem veriyorum. Zeytinin tarımından, yağının üretiminden depolanmasına, konduğu tenekeye kadar oldukça kolay gözüken fakat son derece hassas bir işleme emeğimi de katarak eşlik ediyorum. En iyisini elde etmek için en iyilerle iş yapıyorum." diyor.

Suar, zeytinyağı işini 7 yıl önce araştırmaya başlamış. Öncelikle yakından tanıdığı Ayvalıklı üreticileri ve Edremit Körfezi'ne yayılan diğer firmaların yağlarını nasıl ürettiklerini incelemeye yönelmiş. Fuarları, panelleri kaçırmamış. Üretici, ihracatçı dememiş sektörün sorunlarını yakından takip etmiş. İtalya Toscana'da, Güney Fransa ve Fas'ta zeytinyağı üreticilerini ziyaret etmiş. Hobi olarak başladığı bu bilgi toplama faaliyetini işe dönüştüren Suar, kendisini yağ tenekelerken bulmuş. Suar için zeytinyağının kalitesi çok önemli. Bu nedenle bölgeyi tercih ettiğini söylüyor. Tenekelerin tasarımı ve orijinal kapakları da yine uzun araştırmalar sonucunda ortaya çıkmış. Rengin Suar zeytinyağları, İstanbul'da üç yerde satılıyor. Arnavutköy'deki Kolaylar Manavı, Bebek Happily Ever&After kafe ve Ecolife. Kendisine e-mail ( rengin.suar@gmail.com ) ya da telefonla ulaşarak da sipariş verebiliyorsunuz. Siparişi alır almaz, ya arabasına atlayıp kapınıza getiriyor malını ya adresinize kargoluyor. Tenekelerin sayısı da öyle çok değil, örneğin 5 litrelik tenekelerinden sadece 500 adet var ve etiketleri numaralı. Rengin hanım iş kalitesini düşürmemek için bu sayısıyı artırmayı düşünmüyor.

No comments: