Tuesday, April 22, 2008

Bursa'da zeytinli dondurma üretildi

ZAMAN
22 Nisan 2008,Salı


Orhangazi'nin tanınmış aşçılarından Nafi Karanfil aşçılık üzerine yaptığı ilginç çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek zeytinli dondurma üretti. Karanfil, daha önce de zeytinli çikolata ve zeytinli baklava yapmıştı.

Orhangazili aşçı Nafi Karanfil, zeytin üzerine yaptığı ilginç çalışmaları sonucunda zeytin asidini arıtarak tatlı ve çeşitlerini üretmeye devam ediyor. Karanfil yaptığı açıklamada, zeytinin isminin Kur'an-ı Kerim'de geçmesi üzerine ilgisini çektiğini ve bu doğrultuda çalışmalara başladığını belirtti. Özellikle insan vücuduna olan faydasının yanısıra sofraların vazgeçilmezi olan zeytinin tatlısının da yapılabileceğini kanıtlayarak zeytinin asit ve tuzluluğunu özel bir formülle arındırdığını ve istenilen tatlıda kullanılabileceğini söyledi. Arındırma formülünün yalnızca kendisinde bulunduğunu belirten Karanfil, yaptığı bu çalışmalarının desteklendiği müddetçe tüm dünyaya Türkiye'nin tanıtımının yapıla bileceğini ifade etti.

Nafi Karanfil son imal ettiği ürünü olan zeytinli dondurmayı Kaymakam Ertan Peynircioğlu'nun makamında basına açıkladı. Dondurmayı tadan Kaymakam Peynircioğlu, aşçı Karanfil'in diğer ürünlerinde olduğu gibi dondurmasının da çok lezzetli olduğunu, tanıtımının yapılması halinde ülke ekonomisine ve Orhangazi tanıtımına da çok katkı sağlayacağını ifade etti.

No comments: