Tuesday, April 15, 2008

Meclis ‘Anatolive’e Taşınıyor

“Meclis Zeytin-Zeytinyağı Araştırma Komisyonu’nu oluşturan 16 milletvekili ve zeytin-zeytinyağı üretim bölgelerinden 28 milletvekili ‘İstanbul Fuar Merkezi’nde 17-19 Nisan 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan Anatolive fuarında sektörle biraraya gelecek.

“Anatolive” bünyesinde düzenlenen sektör temsilcileri ve komisyon üyeleri ile zeytinyağına hizmet veren bölgelerin milletvekillerinin katılacağı toplantıda sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılacak. Alışılagelmiş toplantıların dışında bu sefer sektör anlatacak, milletvekilleri dinleyecek.

Zeytin-zeytinyağı sektörünün geleceğine yönelik vizyon oluşturmak amacıyla T.B.M.M bünyesinde kurulan ve farklı partilere mensup 16 milletvekilinden oluşan “Zeytin – Zeytinyağı Komisyonu” konuyu yerinde değerlendirmek amacıyla açılışını da yapacağı Anatolive’de biraraya gelecek.

Komisyon, sektörün Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte ortak çalışmalar yürütürken zeytin ve zeytinyağına yönelik oluşturulacak vizyon ve Avrupa Birliği sürecinde gösterilecek değerlendirmelerin ilk adımını Anatolive’de atacak.

Zeytin – Zeytinyağı üretiminde ve ticaretinde yaşanan sorunların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla yapılacak çalışmaların değerlendirileceği Anatolive’de milletvekilleri stand ziyaretleri yanında sektör temsilcileri ile birlikte sorunlar ve çözümleri üzerine bir toplantı gerçekleştirecekler.

Zeytindostu Derneği’nin düzenlediği 1. Kaliteli Zeytinyağı Yarışmasının ödül töreninde de bulunacak milletvekilleri ayrıca Türk – İspanyol yemeklerinin tanıtılacağı demonstrasyon alanında da tadım aktivitesine katılacaklar.

Sektörün tek ihtisas fuarı olan Anatolive’de komisyonda yer alan milletvekilleri dışında zeytin-zeytinyağına hizmet veren bölgelerinden 28 milletvekili de bulunacak.

Meclis Araştırma Komisyonu
AHMET EDİP UĞUR (BAŞKAN)-AKP
AHMET ERTÜRK-AKP
ALİ UZUNIRMAK-MHP
KEMAL DEMİREL-CHP
ABDÜLHADİ KAYA-AKP
HÜSEYİN DEVECİOĞLU-AKP
RECAİ BERBER-AKP
İBRAHİM METE DOĞRUER-AKP
İLHAN EVCİN-AKP
ERGÜN AYDOĞAN-CHP
ALİ KOYUNCU-AKP
GÜROL ERGİN-CHP
MEHMET SALİH ERDOĞAN-AKP
İSMET BÜYÜKATAMAN-MHP
İSMAİL ÖZGÜN-AKP
İBRAHİM BİNİCİ-DTP

No comments: