Monday, April 21, 2008

Polat Makine Avrupa'ya açıldı

Haber Ekspres
21 Nisan 2008,Pazartesi


Zeytinyağı imalatında sektöre kontinü sistem zeytinyağı sıkma makineleri ve ekipmanlar sunan Polat Makine A.Ş, İtalya'nın Verona şehrinde düzenlenen Enolitech Fuarı'na katılan ilk Türk firması oldu.

3-7 Nisan tarihlerinde İtalya'nın Verona şehrinde 11.'si düzenlenen "Enolitech Fuarı"na katılan, zeytinyağı makine üretimi yapan Polat Makine A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat, Verona şehrindeki fuara katılan ilk Türk firması olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Enolitech Fuarı'nın dünyanın en büyük fuarlarından biri olduğunu belirten Polat, şarap, zeytin ve zeytinyağı teknolojilerinin sergilendiği fuarda açtıkları stantta katılımcıların makineleri ve teknolojilerini büyük bir ilgiyle incelediklerini söyledi.

Polat, şöyle konuştu:
"Standımızı ziyaret eden ve makine almak isteyenlerle çok ciddi görüşmelerimizde oldu. Yunanistan, Arnavutluk, İspanya, Tunus, İsrail ve Türkiye'den gelen ziyaretçilerimizin makineler dışında distribütörlük ve bayilik talepleri oldu. İlk kez katıldığımız fuar bizim açıdan çok faydalı geçti. İtalya'da zeytin, ülkenin topuk kısmı denilen güney bölgelerinde daha fazla. Bu nedenle Calabria ve Sicilya'dan ziyaretçi yoğunluğu fazlaydı. Bu fuar Polat Makine'nin özellikle İtalya ayağı için önemli bir pazar. Buradan gelen talepler doğrultusunda makine satışı, servis ve yedek parça konusunda yeni birlikteliklerle hedeflediğimiz ihracatı gerçekleştirmiş olacağız. Bundan sonraki yıllarda da Enolitech ve İspanyadaki fuarlara da katılacağız."

No comments: