Saturday, April 19, 2008

55 ortaklı Ortak Girişimciler A.Ş., Romanya'da zeytinyağı dolum tesisi kuracak..


Tarım Merkezi
19 Nisan 2008,Cumartesi


Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in öncülüğünde kurulan 55 ortaklı Ortak Girişimciler A.Ş., Romanya'da zeytinyağı dolum tesisi kuracak.
Ramnicu Valcea kentinde kurulacak olan şişeleme fabrikasına Romanyalı işadamları da ortak olacak.
Ortak Girişimciler A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Özcan Güven, yıllık 24 bin ton kapasiteli kurulacak olan tesisin üç vardiya çalışıp, 74 kişiyi istihdam edeceğini söyledi.

ORANLAR EŞİT
Özcan Güven, "12 Şubat'ta kardeş şehir anlaşması için Aydın'a gelen Romanya heyeti ile yaptığımız görüşmeler sonucunda ortak yatırım yapma fikri doğdu. Aramızda yapılan ikili görüşmeler sonucunda fabrika kurmaya karar verdik. Türk-Romanya ortak yatırımı olarak eşit katılım fiyatları ile gerçekleşecek olan tesisin Toplam 2 milyon 600 bin euro'ya mal olacak tesisin maliyeti kadar Aydın modern zeytinyağı rafineri tesisimizden dökme zeytinyağı göndereceğiz" dedi.
Tesisin dört ay içerisinde hizmete gireceğini belirten Güven şunları söyledi, "Bizim de, onların da ortaklık payı yüzde 50. Aydın'dan yollayacağımız zeytinyağları Romanya'daki tesislerimizde şişelenecek. 'Silvia' ya da 'Olinda Aydın' gibi bir Türk markası adı altında AB pazarına gireceğiz. Aydın'ın zeytinyağı AB pazarındaki raflarda yerini alacak."

SÖZLEŞME İMZALANACAK
Türkiye olarak AB ülkelerine şişelenmiş zeytinyağı ihraç edilemediğini vurgulayan Güven, "Bu hafta sonu Japonya'dan gelecek işadamları ile ilk ihracat sözleşmesini yapacağız" dedi.

No comments: