Thursday, April 03, 2008

Fidanlar, yarınlar için toprakla buluşuyor


MEHMET ÇALIKOĞLU
Milliyet Ege
3 Nisan 2008 , Perşembe


Başta sivil toplum örgütleri olmak üzere doğasever kişi ve kurumlar, ağaçlandırma çalışmalarına büyük destek veriyor. Ege Orman Vakfı aracılığıyla, yeşil alanlar her geçen gün daha da büyüyor

İZMİR Gazeteciler Cemiyeti ve Ege Orman Vakfı işbirliğiyle Menderes İlçesi’ne bağlı Akçaköy Mevkii’nde, duayen gazeteci İsmail Sivri anısına koru oluşturuldu. Fidan dikim törenine, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar, Vakfın genel müdürü Metin Gençol, eski Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi, Sivri’nin ailesi, sevenleri ve Nurten Sezer İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı.

Bağışlar devam ediyor
EGE Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, 2 bin 750 ve bin dekarlık iki ayrı alana toplam 105 bin fidan dikildiğini söyledi. Gençol, İsmail Sivri Korusu’nda ise 4 bin 441 fidanın toprakla buluşturulduğunu, bağışların devam ettiğini belirtti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erol Akıncılar da ‘gönül insanı’ olarak nitelediği İsmail Sivri’nin adının, oluşturulan koruyla yaşatılacağını belirtti. Akıncılar, “O, iyi bir aile babası, iyi bir gazeteci ve iyi bir insandı. İzmir için çalışan, düşünen bir insandı. Sadece biz değil, herkes anıyor” dedi.

No comments: