Sunday, April 13, 2008

Türk Kalp Vakfı'ndan Zeytinyağı Fuarı'nda Ücretsiz Kalp Taraması


İHA
11 Nisan 2008,Cuma


Türk Kalp Vakfı, Anatolive Zeytin ve Zeytinyağı Fuarı'nda katılımcı ve izleyiciler için ücretsiz kalp taraması gerçekleştirecek.

Zeytin-zeytinyağı sektörünün tek ihtisas fuarı Anatolive'in düzenleneceği 17-18-19 Nisan tarihlerinin Kalp Haftası'na denk gelmesi nedeniyle fuar ile işbirliği içerisinde çalışan Türk Kalp Vakfı, katılımcı ve izleyiciler için fuarın ilk günü ücretsiz kalp taramasından geçirecek. Türkiye'de düşük olan zeytinyağı üretiminin artırılması ve sağlık yönünden öneminin anlatılması açısından yine fuarın ilk günü, konusunda uzman konuşmacıların yer alacağı "Kalbimiz ve Zeytinyağı" konulu panel de düzenlenecek.

Günümüzde tüm insanlığı tehdit eden en büyük tehlikenin kalp ve damar hastalıkları olduğunu söyleyen Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, "Bugün dünyada savaşlar, tabii afetler, trafik kazaları, kanser aids ve ürkütücü bütün diğer ölüm nedenlerinin toplamından daha çok insan kalp ve damar hastalıklarından hayatını kaybediyor" dedi.

Türkiye'de kalp ve damar hastalıklarının ön sıralarda yer almasının en büyük nedeninin günün sosyoekonomik şartlarının yarattığı stres olduğu gibi diğer en önemli bir sebebinde bilinçsiz beslenme olduğuna değinen Yıldırımakın, kalp ve damar hastalıkları bakımından mutlaka zeytinyağı kullanılması gerektiğini belirtti.

Yıldırımakın, Türkiye'de kalp ve damar hastalıklarının en az olduğu bölgeler Ege ve Akdeniz bir bölümü gibi zeytinyağı kullanan bölgeler olup, en çok ölümlerin olduğu bölgeler ise zeytinyağı kullanmaya bölgelerdir. Türkiye bir zeytin ve zeytinyağı bölgesidir. Fakat ne acı ki Türkiye ile ilgili oynanan oyunlar sonucunda asılsız bir tertiple ihraç edilen zeytinyağına gres yağı karıştırıldığı iftirasıyla ve komplosuyla maalesef Türkiye zeytinyağcılığının önü kesilmiştir" diye konuştu.

Yıldırımakın, gres yağının, zeytinyağından daha pahalı olduğunun ortaya çıkmasına kadar bir takım ülkelerin Türkiye'den yok pahasına zeytinyağı aldıklarını ve kendilerinin şişeleyip, ambalajlayarak tüm dünyaya kendi zeytinyağları gibi propaganda yaparak sattıklarını ifade etti. Türkiye'nin doğal olarak bundan zarar gördüğüne işaret eden Yıldırımakın, Türk Kalp Vakfı olarak Türk insanına kesinlikle zeytinyağı tüketmeleri gerektiğini önerdiklerini ve zeytinyağı üreten Türkiye'nin, zeytinyağı tüketen bir ülke de olmasını istediklerini vurguladı.

Avrasya Zeytin, Zeytinyağı ve Prosesleri Fuarı 'Anatolive' Ezgi'A Fuarcılık tarafından, Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçılar Birliği'nin (EZZİB) stratejik destekleri ve Zeytindostu Derneği'nin partnerliği ile düzenleniyor.

No comments: