Monday, April 28, 2008

Keskinoğlu Barselona'da Türkiye'yi temsil etti

Yeni Asır
28 Nisan 2008,Pazartesi


Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, "Alimentaria 2008 Fuarı'na katılan dünya devlerinin arasında tek Türk firma bizdik" dedi

Alimentaria 2008 Uluslararası Gıda, İçecek ve Teknolojileri Fuarı'na katılan Keskinoğlu, Ravika zeytinyağları ile Barselona pazarına girdi. Dünya zeytinyağı üretiminin yarısını tek başına üreten İspanya'nın Gurme başkenti Barselona'da her 2 yılda bir düzenlenen ve bu sene 160 bin kişinin ziyaret edip, bin 600 firmanın katıldığı Alimentaria 2008 Fuarı'nda Ravika'nın topladığı ilgi İspanya basınında da geniş yer buldu.

MARKALAŞMA STRATEJİSİ
Keskinoğlu Şirketler Grubu'nun Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoglu dünya zeytinyağı devlerinin buluştuğu bu özel fuara katılmayı göze alan tek Türk firması olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Keskinoğlu ayrıca ülkemizdeki zeytinyağı tüketiminin yaygınlaşmasına katkıda bulunacaklarına inandıkları gurme yazarlar Ali Esad Göksel ve Yurtsan Atakan ile birlikte fuara katıldıklarını söyledi. Keskinoğlu ayrıca fuarda Ravika'ya gösterilen ilginin İtalyan ve Yunan yağlarına gösterilenden fazla olduğunu belirtti. Ravika Zeytinyağı Pazarlama ve Satış Müdürü Savaş Özaltun ise İspanya'daki bu çalışmaların Ravika'nın markalaşma stratejisinin bir başlangıcı olarak kabul edileceğini söyledi.

Pazar payı yüzde 9'a yükselecek
Keskinoğlu Şirketler Grubu'nun 2005'te butik üretimle pazara sunduğu Ravika Zeytinyağı, İstanbul'da düzenlenen Avrasya Zeytin, Zeytinyağı ve Prosesleri Fuarı'na (Anatolive) katıldı. Sadece zeytin ve zeytinyağına özel olarak düzenlenen Türkiye'nin tek fuarı olma özelliğini taşıyan Anatolive Fuarı'na yerli üreticilerin yanı sıra İtalya, İsviçre gibi ülkelerden yaklaşık 100 firma katıldı.
Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, "Ravika, şu anda zeytinyağı pazarında oldukça hızlı adımlarla ilerliyor. Amacımız şu anda Türkiye pazarındaki yüzde 5 olan payımızı yüzde 9'a yükseltmek" dedi.

No comments: