Saturday, April 26, 2008

Klozemani'de Aşık Veysel Oratoryosu

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Urla'daki Klazomenai Antik Kenti Zeytinyağı İşliği'nde görkemli bir konser vermeye hazırlanıyor.

Haberekspres
26 Nisan 2008,Cumartesi


Murat Kodallı'nın bestelediği ve yöneteceği "Aşık Veysel Oratoryosu"nu 8 Mayıs'ta, kazı çalışmaları sırasında gün ışığına çıkarılan 3 gözlü kesintisiz yağ ayrıştırma teknolojisinin kullandığı en eski işlik olan Klazomenai Antik Kenti Zeytinyağı İşliği'nde 150 sanatçı ile seslendirecek olan orkestraya, Belkıs Akkale ve Cem Çelebi solist olarak eşlik edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZDSO iş birliğinde, Keskinoğlu ve Revika firmalarının sponsorluğunda gerçekleştirilecek konser öncesinde, tarihi mekanda düzenlenen basın toplantısında konuşan Klazomenai Kazı Başkanı Prof. Dr. Güven Bakır, "Zamanın en iyi zeytinyağı üreten ve en modern işliğine, senfoni orkestrası ruh verdi. Konserden sonra buraya ilginin artmasını bekliyoruz" dedi.

İZDSO Müdürü Kenan Gökkaya ise insanlık tarihinin en eski zeytinyağı işliği olarak açığa çıkarılmış olan bu önemli noktada ve 12 İyon kentinden birisi olan Klazomenai Antik Kenti'nde dönemin ilk konserini gerçekleştirmenin, mutlulukların en güzeli olduğunu kaydetti.

Gökkaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat Çoksesli Korosu ile birlikte İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının konserinin yaklaşık 150 sanatçı ile gerçekleştirileceğini ifade ederek, konser için 6 bin davetiye bastırıldığını, bunun dışında biletlerin 3 ve 6 YTL'den satışa sunulacağını bildirdi.

Çevre köy ve ilçe sakinlerinin davetiye alabileceğini bildiren Gökkaya, davetiye ve biletlerin İZDSO gişeleri ile Urla Belediyesinden temin edilebileceğini söyledi.

No comments: