Tuesday, April 01, 2008

Bu bir 1 Nisan şakasıdır!...


Kısa Haberler…Kısa Haberler…

-Toplumsal barışın çok önemli olduğunu belirten Recep Tayip Erdoğan ve Deniz Baykal, bir araya gelerek Gündoğdu Meydanı’nda zeytin fidanı diktiler; birbirlerine barışın sembolü olan zeytin dalı armağan ettiler.

-Tarım Bakanı Mehdi Eker, bir hesaplama hatası yapıldığını belirterek, yeni uygulamaya konulacak destekleme sisteminde Zeytinyağına 1,5 YTL, zeytine 50 kuruş prim verileceğini açıkladı.

- Zeytinin başkenti sayılan İzmir’in EXPO’yu kazanması en çok zeytin üreticilerini sevindirdi.

-İzmir’de bir restoranda birlikte yemek yiyerek Beşiktaş-Fenerbahçe maçını seyreden UZZK Başkanı Mustafa Tan ve Zeytindostu Derneği Başkanı Metin Ölken bir ofsayt pozisyonu nedeniyle tartıştılar.

-Şartlı salıverilme yasası ile tahliye olan Öcalan, bundan sonraki yaşamında satın aldığı İmralı manzaralı çiftliğinde zeytincilik yapacağını bildirdi. Ayrıca Güneydoğunun en önemli zeytin bölgesi olabileceğini belirterek, yörede yaşayan yurttaşların bu konuda yatırım yapmalarını istedi.

-Türkiye İstatistik Kurumu, yeni verilere göre Türkiye’deki kişi başına zeytinyağı tüketiminin bilinenin aksine 1 kg. değil 5 kg. olduğunu açıkladı.

-Son yağışların sevindirici olduğunu belirten TZOB Başkanı Bayraktar, tarım üretiminde mutlu bir yıl yaşanacağını bildirdi. Zeytinyağında 200 bin tonluk rekolte bekleniyor.

-Gemlik zeytin ağaçları, Gemlik türüne aşılanan deliceleri evlatlıktan reddetti.

-Ülkelerinde işsiz kalan Rus bayan voleybolcular zeytin hasadında çalışmak için Ayvalık’a geldiler.

-Paris Hilton, güzelliğini zeytine-zeytinyağına borçlu olduğunu; kendi ismini taşıyan bir marka ile ABD'nde zeytinyağı pazarına girmeyi düşündüğünü söyledi.

-Maraton programında içmekten vazgeçen Erman Toroğlu, artık program sırasında, pozisyonları tartışırken taze ekmeği zeytinyağına banıp yiyeceğini söyledi.

-Bülent Ersoy, Alaturka yarışmasında makamları yanlış okuyan yarışmacıya sinirlenerek zeytin tanesi fırlattı.

-Ergenekon soruşturması kapsamında bir çiftlik evine yapılan baskında eski çağlardan kalan eski zeytinyağı işliği makinaları bulundu.

-Zeytinburnu kalecisi, rakip forvet oyuncularının düşmesi için ceza sahası içine zeytinyağı döktüğü için Federasyon tarafından ceza kuruluna sevkedildi.

-Eşrefpaşa'da bir baba, gıcırdayan kapı menteşelerine sızma zeytinyağı dökerek ziyankarlık yapan oğlunu karısının bütün yalvarmalarına rağmen dövdü.

-Kırkpınar Şenliklerinde yağlanmayı unutan pehlivan 15 saniyede tuş oldu.

-Nedamet getiren eski zeytinyağı tağşişçisi, eski Anadolu medeniyetlerinden esinlendiği markasıyla dünyanın ünlü markaları arasına girdi.

Bütün bunlar, 1 Nisan şakasıdır. Fazla “sulu” bulanlar affede, damlama sulamada kullana…

1 comment:

Anonymous said...

Sayın Yazıcı,
Rahmetli Şerif Yüzbaşıoğlu'nun eşi Şenay'ın seslendirdiği bir bestesi var, 1 Nisan yazınızı okuyunca aklıma gelen.
"Bütün Dünya buna bir inansa, ah bir inansa, Hayat Bayram Olsa"..
teşekkürler:-)
Hasan Köşklü